Nyheder og presse
Del
Ritzau/Lars Poulsen
Damelandshold

Danmark banker Tunesien ved VM

Skrevet af Frederik G. Schmidt
05. dec 2017Kl. 22:42

Håndbolddamerne var tirsdag aften i fuld kontrol, da Tunesien blev kørt over med cifrene 37-19 (15-6).

Danmark stod i deres tredje kamp ved VM overfor Tunesien, der var placeret på sidstepladsen i Gruppe C. Tunesien havde tabt deres to første kampe i gruppen mod henholdsvis Rusland og Brasilien. Og det nordafrikanske hold fik da hellere ikke en bedre skæbne tirsdag aften mod de danske Håndbolddamer. 

Anfører Stine Jørgensen stod for det første danske mål, da hun buldrede op ad banen og hamrede den i kassen efter et minut. Tre minutter senere var hun på spil igen - denne gang til 2-0. 

Tunesien fik hul på bylden efter fem minutter, hvor holdets store stjerne og danske kending, Mouna Chebbah, scorede det første af flere mål i kampen. Det var tuneserens mål nummer 1.020 på landsholdet.
Præcis som Stine Jørgensen, så ville Mouna Chebbah også score to i træk. Stillingen hed derfor pludselig 2-2 efter de første otte minutter. 

Tunesien var med til 4-4. Herefter var Danmark alt dominerende i alle spillets facetter. Håndbolddamerne var ikke til at stoppe. Tunesien var omvendt stoppet med at score, hvorfor de måtte gennemgå en scoringspause på hele 14 minutter. 

I de døende sekunder af 1. halvleg kunne Line Jørgensen - der spillede en fortrinlig kamp - smadre den op i det tunesiske målhjørne til en stilling på 15-6 i dansk favør. 

Ingen slinger i valsen 
Stine Jørgensen kunne kort inde i 2. halvleg øge den danske føring til ti mål, 17-7. Og det var begyndelsen på enden for Tunesien, der virkede opgivende resten af kampen. 

Flere danske spillere fik for alvor spillet sig ind i turneringen, og næsten samtlige markspillere kom på scoringstavlen.  Særligt Lotte Grigel havde mange gode aktioner. Playmakeren blev også kåret til kampens spiller efter slutfløjtet.  

Med et kvarter tilbage kunne Fie Woller frækt lobbe den henover den tunesiske målvogter til 26-12. Danmark kunne til sidst i kampen nærmest smække bolden i kassen efter behag.  

Klavs Bruun Jørgensens tropper kunne dermed fejre deres anden sejr og en placering som nummer 2 i gruppe C, der nu ser således ud:

Rusland 3 kampe - 6 point
Danmark 3 kampe - 4 point
Brasilien 3 kampe - 3 point
Japan 3 kampe - 3 point
Montenegro
 3 kampe - 2 point
Tunesien 3 kampe - 0 point 

Danmark skal i aktion allerede igen i morgen, hvor Brasilien venter. Du kan følge med på TV 2 fra kl. 20.25. 

 

Vælg forbund

Luk