Nyheder og presse
Del
Det var et nederlag, der gjorde ondt på de danske Håndboldherrer.
Herrelandshold

Danmark forlader EM uden bronzemedalje

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
28. jan 2018Kl. 21:06

Det var et skuffet dansk hold, der tabte 29-32 (14-17) til Frankrig i kampen om bronzemedaljen ved EM i Kroatien.

12 gange på fem år havde Danmark og Frankrig stået over for hinanden, da de mødte hinanden i kampen om bronzemedaljen. Sidst de mødte hinanden var i optakten til EM under Golden League, og her vandt Danmark i sidste sekund med et enkelt mål. Så der var lagt op til et revanchebrag denne aften i Zagreb Arena.

Kampen startede da også med høj intensitet. Først tog Jannick Green en redning i det danske mål, og dernæst sikrede Hans Lindberg det første danske mål i kampen. Frankrig kom dog hurtigt foran 3-1, men danskerne kom dog fint med i spillet igen. Da de første fire minutter var gået, var der scoret otte mål, og stillingen var 4-4.

På de danske fløje kom spillet også godt i gang, og Casper U. Mortensen sørgede for at bringe Danmark foran først 5-4 og dernæst 6-4. Denne gang fulgte franskmændene dog også med, men med to mål fra først Rasmus Lauge og dernæst Hans Lindberg var danskerne igen foran 8-6.

Efter 12 minutters spil fik Nedim Remili kampens første udvisning og efter et par mål i begge ender, fik også Rasmus Lauge først en udvisning og dernæst en til for brok. I undertalsperioden lykkedes det Frankrig at score to gange i et tomt mål, og Frankrig kom dermed foran 12-11. Rasmus Lauge var nærmest ikke kommet på banen, før Anders Zachariassen fik en udvisning. Den benyttede franskmændene til at komme foran 13-11. Det lykkedes dog Mads Mensah at trække et straffe, som Hans Lindberg scorede sikkert på til 12-13.

Det høje tempo, som danskerne kom med, dalede gennem kampen, blandt andet på grund af franskmændenes 5-1-forsvar som betød, at der blev begået for mange fejl i angrebet hos danskerne. Med to minutter igen af første halvleg var Frankrig foran 16-12. Hans Lindberg sikrede dog danskerne et par mål, og de kunne gå til pause bagud 14-17.

For mange ting gik mod danskerne
Anden halvleg startede danskerne i syv mod seks-angreb med Lauge på højre back. Mikkel Hansen brændte i det første angreb, og i den anden ende gjorde Nikola Karabatic det til 18-14. På trods af danskernes syv mod seks-spil havde de rød/hvide svært ved at komme igennem det franske forsvar. Selvom Danmark fik hentet et mål, betød endnu en udvisning til danskerne, denne gang Mads Mensah, at Frankrig igen kom foran med fire mål og stillingen 23-19.

Et par fejl i det franske angreb fik dog danskerne ind i kampen igen. En kontra fra Rasmus Lauge kunne have sikret, at danskerne kun var bagud med et mål, men franskmændene erobrede bolden og kom i stedet foran 25-22.

18 minutter inde i anden halvleg skiftede Nikolaj Jacobsen ud i målet, og Niklas Landin kom på banen i stedet for Jannick Green. Samtidig tog den danske træner en timeout og satte Michael Damgaard ind. Lige lidt hjalp det dog, og med 10 minutter igen var Frankrig foran 28-23. Fem mål bagud lykkedes det alligevel danskerne at få lidt medvind, og først satte Michael Damgaard en sikker bold i målet, dernæst Hans Lindberg to gange, og pludselig var de rød/hvide kun bagud 26-28. Hvad der dernæst skulle ligne en sikker udligning fra Rasmus Lauge blev i stedet af uvisse årsager dømt for en dobbeltdribling. Forvirringen hos de danske herrer blev udnyttet af Nikola Karabatic, som scorede til 29-26. Herfra blev det svært for danskerne at holde fast i franskmændene og på trods af mål i begge ender, endte kampen 32-29 til Frankrig.

Vælg forbund

Luk