Nyheder og presse
Del
Herrelandshold

Danmark slår Frankrig i sidste EM-test

Skrevet af Frederik G. Schmidt
07. jan 2018Kl. 19:33

Håndboldherrerne vandt søndag aften med 29-28 over de franske verdensmestre i den sidste kamp ved Golden League.

12.000 tilskuere i AccorHotels Arena i Paris dannede en smuk ramme om den sidste kamp ved Golden League mellem deres helte fra Frankrig og Danmark.

René Toft Hansen stod for kampens første scoring efter knap to minutter, da den stærke stregspiller og forsvarskæmpe gjorde det til 1-0. I det hele taget fik Håndboldherrerne en flot start på kampen. Hans Lindberg kunne på straffekast gøre det til 3-1 i dansk favør efter fem minutter.

Herefter fulgte dog en periode med flere tekniske fejl fra danske hænder, hvor den gode start blev afløst af en række franske kontrascoringer. Særligt den franske stjerne Nikola Karabatic gjorde ondt på det danske forsvar.

Karabatic fortsatte sit scoringstogt mod det danske mål, men omvendt var Hans Lindberg også brandvarm i den anden ende. Jannick Green hev en flot redning frem, der direkte blev omsat til mål af Rasmus Lauge i den anden ende af banen. Stillingen var nu 10-10 med ti minutter tilbage af 1. halvleg.

René Toft Hansen stod for den første danske scoring i kampen og stod også for halvlegens sidste mål. Fra stregen gjorde han det til 15-15.

Afgørelse i sidste sekund
Efter pausen fik blandt andre Niklas Landin, Magnus Landin og Michael Damgaard også spilletid. Det ændrede dog ikke niveauet på det danske spil, der stadig var tårnhøjt i begge ender af banen.

Frankrig var dog heller ikke dårligt spillende, og derfor kunne ingen af de to mandskaber trække fra. Henrik Toft Hansen gjorde det til 20-20 få minutter efter pausen.

Herefter nåede kampen frem til en noget kontroversiel kendelse, hvor Mads Mensah fik direkte rødt efter et skub på Nikola Karabatic. Det skulle de danske spillere lige sunde sig over, hvilket Frankrig udnyttede til at skabe en føring på fire mål, 25-21.

Få minutter efter udvisningen til Mensah fik også Frankrig et direkte rødt kort. Modtageren af udvisningen var Adrien Dipanda, der blev sendt op på tilskuerpladserne efter en tackling i ansigtet på Michael Damgaard.

Det tændte en ny ild i de rød/hvide, der kæmpede videre – og det gav pote. Niklas Kirkeløkke kunne hamre bolden ind i det franske mål til 27-27 med blot fire minutter igen.

Frankrig misbrugte deres sidste chance, der gav Danmark muligheden med 25 sekunder i gen. Efter en dansk timeout forsøgte Håndboldherrerne at finde et sidste mål. Det lykkedes for Rasmus Lauge i sidste sekund, der med en underhånd fik bolden forbi den franske målvogter.

Dermed kunne Danmark ikke kun fejre sejren, men også den samlede turneringssejr ved Golden League.      

Danmark tager hul på EM i Kroatien på lørdag, hvor Ungarn venter i den første gruppekamp. Du kan følge kampen fra kl. 19.45 på TV 2.

Vælg forbund

Luk