Nyheder og presse
Del
Anders Zachariassen storspillede mod Egypten.
Herrelandshold

Håndboldherrerne storsejrer mod Egypten

Skrevet af Frederik G. Schmidt
04. jan 2018Kl. 23:14

De danske Håndboldherrer fik en stærkt start på Golden League, da de torsdag aften slog Egypten med hele 37-21 (18-12) i Danmarks første af tre træningskampe ved opvarmningsturneringen i Frankrig.

Danmark tog torsdag aften hul på den første kamp Golden League i Kindarena i Rouen. Turneringen består af fire hold: Danmark, Egypten, Norge og værterne fra Frankrig, og er den sidste række af kampen inden det går løs til EM i Kroatien.  

I den første kamp stod Danmark derfor overfor de afrikanske mestre fra Egypten. Det var samtidig kamp nummer 246 for Hans Lindberg. Den 36-årige fløjspiller overhalede dermed Bo Spellerberg og er nu nummer to på listen over spillere med flest spillede landskampe. Hans fik debut på A-landsholdet tilbage i marts 2003.

Det egyptiske mandskab var oplagte, og lagde sig på ingen måde ned fra kampens start. Ahmed El-Ahmar stod for den første scoring i kampen på et egyptisk straffekast. En disciplin egypterne fik lov til at prøve hele fem gange indenfor de første ti minutter. Og efter ti minutters spil var alt helt lige, 6-6.  

Danske Henrik Toft fik hurtigt skrabet to udvisninger til sig, hvorfor Anders Zachariassen kom i spil. Den bomstærke stregspiller fik sat orden på tingene i forsvaret – og spillede i øvrigt en flot landskamp.

Egypten bragte sig foran med 9-8 efter 18 minutter. Det udløste en dansk timeout, hvor Nikolaj Jacobsen kom med taktiske dessiner, der havde en god effekt. Danmark kom på hurtigt på 11-11, hvorfra de rød/hvide aldrig så sig tilbage.

Danmark storspillede frem mod pausen. Egypterne blev ramt af flere udvisninger, der kun var med til at øge det danske forspring. Magnus Landin kunne smække bolden i kassen til stillingen 18-12 ved pausen i dansk favør.

Ingen slinger i valsen
Danmark fortsatte det imponerende spil efter pausen, hvor Anders Zachariassen stadig gik forrest med gode aktioner i begge ender af banen. Stregspilleren gjorde det i midten af 2. halvleg til først 27-15 og kort efter til 28-15.

Jacob Holm fik også spilletid, hvor venstrebacken fik vist sit rappe fodskifte og hurtige skudafvikling. Holm kunne dog ikke gøre meget, da Henrik Tofts fik den tredje udvisning i kampen, hvorfor stregspilleren måtte se resten af kampen fra tilskuerpladserne.

Her kunne han dog se sine holdkammerater cruise en sikker sejr hjem på 37-21 i den første EM-test ved Golden League.

Danmarks resterende program ser således ud:
6/1 kl. 16.45 Norge - Danmark
7/1 kl. 17.00 Frankrig - Danmark

Vælg forbund

Luk