Nyheder og presse
Del
Herrelandshold

Talentchef Claus Hansen stopper i Dansk Håndbold Forbund

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
08. feb 2018Kl. 15:30

Talentchef på herresiden og U-landsholdstræner Claus Hansen har valgt at opsige samarbejdet med Dansk Håndbold Forbund fra 1. juni 2018.

Gennem de sidste 15 år har Dansk Håndbold Forbund nydt godt af Claus Hansens inspirerende tilgang til talentudvikling. Men fra 1. juni har Claus Hansen valgt at gå nye veje. Claus Hansen har været en del af talentudviklingen siden 2002, U-landsholdstræner siden 2008 og talentansvarlig siden 2011.

De fleste vil kende Claus Hansen som en fagligt dygtig ildsjæl, men også som en mand med stærke holdninger. Han har om nogen sat sit præg på talentudviklingen men også udviklingen generelt i dansk ungdomshåndbold. Derfor er det med ærgrelse, at Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund, har modtaget opsigelsen:

”Det er et stort tab for forbundet og for dansk håndbold generelt, at Claus har valgt at søge andre græsgange. Jeg håber, at vi også fremover får glæde af Claus’ betragtninger om talentudvikling, selvom han ikke er tilknyttet Håndboldforbundet mere. Vi har brug for folk som Claus, der ser ud over præstationen og ind i potentialet for de unge spillere, vi gerne vil udvikle.”

Det er ikke lang tid, Morten Henriksen og Claus Hansen har nået at arbejde sammen i forbundsregi. Men generalsekretær Morten Stig Christensen, der kender Claus godt gennem mange års samarbejde, begræder også Claus Hansens beslutning:

”Claus har i den grad været en vigtig figur for håndbolden igennem mange år. Han har utvivlsomt haft en finger med i spillet i forhold til de mange talenter, vi ser i dansk herrehåndbold i dag. Hans akademiske – og ja nærmest filosofiske – tilgang til håndbolden har været med til at højne kvaliteten i vores talentarbejde, men det har også udfordret os andre og fået os alle til at tænke i nye baner,” siger Morten Stig Christensen og fortsætter:

”Der skal lyde en kæmpe tak til Claus for det enorme arbejde, han har lagt i udviklingen af talentarbejdet – og dermed også hans store bidrag til dansk håndbold. Jeg håber, han fortsat blander sig i debatterne, og så vil jeg ønske ham god vind fremover.”

Yderligere oplysninger:
Kommunikationschef Katrine Munch Bechgaard, tlf. 6137 9896, kmb@dhf.dk

Vælg forbund

Luk