Nyheder og presse
Del
TTH Holstebro vinder pokalfinalen over GOG
Liga & 1. division herrer

TTH Holstebro tager pokalen efter tempofyldt finale

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
04. feb 2018Kl. 19:51

Der var action fra start, da GOG og TTH Holstebro tørnede sammen i herrernes Final4-finale. Og efter en sejr på 26-21 over GOG, kunne TTH skrive pokalmestre på cv'et.

Det var anden gang TTH Holstebro og GOG mødte hinanden i en pokalfinale. Sidst det skete i 2007, tabte GOG. Denne gang var TTH på hjemmebane, hvor 3.250 håndboldfans havde valgt at finde vej til Gråkjær Arena i Holstebro.

Allerede fra start var der stor fart på de to hold, og særligt TTH gik til den i forsvaret, hvilket resulterede i en udvisning til Lars Mousing. Efter syv minutters spil lykkedes det GOG at komme foran med to mål. Men føringen varede kort, og da Niclas Kirkeløkke fik en udvisning, benyttede TTH tiden til at score tre hurtige mål. GOG havde omvendt en længere scoringspause og efter små 13 minutters spil, et lynhurtigt angreb og en scoring fra Jac Karlsson, var TTH foran 7-5. Der skulle gå hele syv minutter, før det endelig lykkedes GOG at score igen og udligne til 6-7.

Det høje tempo, som de to hold havde lagt for dagen, holdt godt igennem første halvleg, hvor holdene tilsammen havde 43 afslutninger. Samtidig brillerede de to norske herrer i målene med en lang række gode redninger.

Små 20 minutter inde i første halvleg fik Lars Mousing tilranet sig endnu en udvisning. Efter 24 minutter gjorde Peter Balling det til 10-8, men Frederik Bo Andersen sørgede for, at GOG stadig var med i kampen med en hurtig scoring til 9-10. Kort efter lykkedes det Lars Mousing at få en tredje udvisning og dermed også et rødt kort. Holdene kunne gå til pause med en tomålsføring til TTH og stillingen 13-11.

Hårdt spil, højt tempo og mange udvisninger

TTH lagde ud med at få endnu en udvisning, fordi de startede med en mand for meget på banen. GOG udnyttede dog ikke deres overtal optimalt, og det lykkedes TTH at fastholde en tomålsføring på trods af udvisningerne.

TTH fortsatte i et tempofyldt og aggressivt forsvar samt med en storspillende Torbjørn Bergerud på mål. Det lykkedes alligevel GOG at komme op på siden af TTH, og de to hold fulgtes igen ad en rum tid. Det hårde spil havde dog konsekvenser for begge hold, der inden for små ti minutter fik fire udvisninger, to gule kort og et straffe.

Efter 43 minutters spil var det TTH’s tur til at tage en timeout. Hos GOG satte Nicolej Krickau mandskabet til at spille syv mod seks-angreb, men alligevel lykkedes det ikke GOG at score. Det kunne til gengæld Peter Balling i den anden ende, som gjorde det til 18-17.  

Med små ti minutter igen trak TTH yderligere fra med en tremålsføring, men GOG var stadig med og reducerede føringen til to mål. Efter endnu en timeout taget af GOG’s træner, gik GOG igen i syv mod seks med seks minutter igen. Men igen uden det store held. I stedet scorede Viktor Östlund i den anden ende til 23-19 og med små tre minutter igen, satte Kasper Kildelund bolden i nettet til 24-19.

GOG scorede dog lynhurtigt to gange efter hinanden, men lige meget hjalp det, og med resultatet 26-21 til TTH, kunne TTH tage titlen som vindere af Final4 og pokalmestre 2018.

Tidligere på dagen tog Aalborg Håndbold bronzemedaljen efter en sejr på 30-27 over Ribe-Esbjerg.

Vælg forbund

Luk