Håndboldskoler
Del

Bliv arrangør

Som arrangør af DHF Håndboldskole er I med til at skabe uforglemmelige oplevelser, nye venskaber og masser af grin og læring - alt sammen med håndbold som omdrejningspunkt. 

Der er masser af gode grunde til at holde DHF Håndboldskole:

 • Giv børn og unge gode oplevelser, nye venner og anderledes håndboldtræning.
 • Fasthold og rekrutter jeres børn og unge på en sjov måde.
 • Giv trænererfaring til jeres unge spillere.
 • Skab synlighed og liv i en stille periode.
 • I slipper for en masse administrativt bøvl, da vi tager os af alt omkring deltagertilmelding, betalinger, tøjpakker mm.
 • I kan tilpasse håndboldskolen til jeres forening. I vælger selv antallet af dage, og hvornår på ugen håndboldskolen skal ligge. Det er også helt op til jer, om håndboldskolen er med eller uden forplejning og overnatning.
 • I får hjælp og materiale til markedsføring af jeres håndboldskole.

Se videoen med håndboldskolearrangørerne Pia og Lasse, som er mor og søn. De har arrangeret håndboldskole sammen i Odder, og de fortæller om, hvad det kræver at arrangere en håndboldskole, og hvorfor det er det hele værd!

Du kan finde mere deltaljeret information om netop dét i felterne her: 

HVAD SKAL I SOM FORENING SØRGE FOR?

Dansk Håndbold Forbund har gjort det så let og fleksibelt som muligt at afholde håndboldskole. Der er dog stadig nogle opgaver, som I skal løfte ude i foreningen. I skal:

 • udpege én overordnet håndboldskoleansvarlig og én træneransvarlig (kan godt være samme person)
 • sammensætte et overordnet træningsprogram
 • rekruttere trænere (vi anbefaler én træner pr. syvende deltager)
 • booke hallen
 • reklamere for jeres håndboldskole i nærområdet, gennem egne platforme og lokale medier.
  Dansk Håndbold Forbund sørger for at klæde jer på med materialer.
HVORNÅR OG HVOR LÆNGE?

DHF Håndboldskoler er gjort så fleksibelt som muligt, så I kan afholde lige netop den håndboldskole, der passer til jeres forening, medlemmer og muligheder. 

I vælger selv, hvornår håndboldskolen skal afholdes - bare det er indenfor perioden 15/5 - 23/10 2022. Det er dog en god idé at tage højde for fodboldskoler og andre arrangementer i lokalområdet, når I fastsætter datoen.
Vær også opmærksom på, at skolernes sommerferie i 2022 er i ugerne 26-31. 

I bestemmer også selv, hvor mange dage håndboldskolen skal strækkes sig over. Det kan både være fem hverdage i sommerferien, tre dage over en weekend eller en helt tredje model. Det er op til jer, og der er ikke noget, der er bedre end andet. 

Vi anbefaler dog nye foreninger, at holde en håndboldskole over tre dage i dagtimerne og evt. med overnatning fra dag to til tre. Her kan I endvidere se eksempler på, hvordan en håndboldskole på henholdsvis 3 eller 5 dage kan organiseres i forhold til træningsøvelser og pauser. Som inspiration laver vi hvert år forslag til forløbsplaner samt tilhørende træningsøvelser. 

Forløbsplaner til 3 dags håndboldskole
Forløbsplaner til 5 dags håndboldskole

ØKONOMI

Det er op til jer at beslutte, hvad deltagergebyret skal være for jeres håndboldskole. Dansk Håndbold Forbund tilbageholder dog 310 kr. af deltagergebyret, som går til deltager-/trænerpakke, logistik, inspirationsmaterialer, kommunikationsmaterialer m.m.

Dansk Håndbold Forbund anbefaler at deltagergebyret fastsættes til 800 kr. for en håndboldskole på fem dage (uden overnatning, frokost og shorts). Hvis håndboldskolen inkluderer frokost, overnatning, shorts eller andet, der enten gør det dyrere eller billigere, regulerer I selv deltagergebyret.

Af et beløb på 800 kr. får foreningen 490 kr. til at dække omkostninger. Er der penge tilbage, er det op til foreningen, hvordan pengene skal bruges. De kan fx gå til flere håndboldskoleaktiviteter, nye bolde eller til klubkassen.


Overskuddet bliver overført til foreningen, når håndboldskolen er afholdt. Eventuelle tilkøb af fx trænerpakker, bolde mm. modregnes, før pengene overføres til klubben. Har I brug for at få udbetalt pengene på et tidligere tidspunkt, er det muligt at anmode om et a’contobeløb på 75% af foreningens andel af deltagerbetalingen. Det gøres i HåndOffice. 

Det er også her du bestiller og finder priser på tøjpakker, ekstra bolde mm., 

MÅLGRUPPE, FROKOST OG OVERNATNING

Målgruppe
Foreningen bestemmer selv hvilke årgange, der kan deltage på håndboldskolen samt antallet af pladser, og hvordan fordelingen af pladser skal være. Eksempelvis kan foreningen have mange U9 spillere og færre U11 spillere, hvilket kan have indflydelse på fordelingen af antallet af pladser.

Frokost og overnatning
Det er helt op til jer at beslutte, om I ønsker at tilbyde frokost og/eller overnatning. Vælger I at tilbyde overnatning, er det også helt frit at vælge, om det er hver dag, et par dage eller bare en enkel dag. 

LOKALE SPONSORAFTALER

Det er muligt, at arrangørforeninger kan indgå aftaler med lokale partnere om tryk på deltagernes T-shirt. Aftalen er omfattet af følgende betingelser:

 • Der må trykkes på højre ærme. Trykket må maksimalt være 30 cm2.
 • Lokale sponsorer må ikke beskæftige sig med etiske og/eller moralsk stødende industrier, være en dagligvarebutik eller et sportsbeklædningsbrand.
 • T-shirts, hvorpå der er tryk fra en lokal sponsor, kan ikke ombyttes eller returneres.

Vær opmærksom på, at tøjet først leveres til jeres forening cirka en uge før, håndboldskolen begynder. I kan vælge selv at stå for tryk på T-shirten, eller I kan kontakte Textil Print på ordre@textilprint.dk, som kan sørge for, at tøjet er trykt, når det leveres. 

HVAD FÅR FORENINGEN?

Når I som forening tilmelder jer DHF Håndboldskole, modtager I:

 • Én PUMA/Select deltagerpakke pr. deltager
 • Én PUMA trænertøjpakke pr. syv tilmeldte deltagere
 • Materialer til lokal markedsføring (plakat, banner, flyers, billeder til sociale medier og pressemeddelelse)
 • Ét beløb pr. deltager, som foreningen selv fastsætter (se mere under økonomi). Foreningen og Dansk Håndbold Forbunds andele af deltagergebyret udgør den samlede deltagerpris for håndboldskolen. Foreningens andel af deltagergebyret skal dække omkostninger til leje af hal, frokostordning etc.
DELTAGER- OG TRÆNERPAKKER

En vigtig del af DHF Håndboldskoler er tøjpakkerne til trænere og deltagere. 

Trænerpakken 
Trænertøjpakken består af en sweatshirt, en T-shirt, et par shorts samt en drikkedunk. Derudover er muligt at tilkøbe lange bukser til 199 kr. 


I modtager en gratis trænertøjpakke pr. syvende deltager, og det er foreningens opgave at bestille tøj til trænere via materialebestilling i HåndOffice. Hvis I har registreret jeres trænere i HåndOffice, kan de selv bestille tøjet. Det er muligt at tilkøbe ekstra trænertøj. 

Deltagerpakken 
Deltagerpakken består af T-shirt, bold og drikkedunk. 
Foreningen kan vælge at tilbyde shorts/målvogter bukser til deltagerne til en ekstra pris på 75 kr. pr. deltager.

Deltagerne bestiller tøjet, når de tilmelder sig på Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside, og Dansk Håndbold Forbund sørger derfor for alt det administrative omkring bestillingen og leverancen. 

Modtagelse og ombytning
I modtager alle tøjpakker ca. en uge inden, at jeres håndboldskole starter. I modtager samtidig bolde, drikkedunke og gaver fra vores sponsorer.

Det er foreningen, der skal kontakte vores logistikpartner Textil Print, hvis der er mangler eller fejlleverancer. Textil Print sørger for, at tøjet kan sendes tilbage uden beregning, såfremt det ikke passer i størrelsen, er en fejlleverance og ikke er taget i brug. Bemærk, at tøjpakker med egne logoer på tages ikke retur. 

Textil Print kan kontaktes på telefon 8689 3233 eller på mail ordre@textilprint.dk. 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE