Uddannelse & Træning
Del

HRØ Ungtræneruddannelsen 22-23

HRØ´s Ungtræneruddannelse har gennem de seneste sæsoner, uddannet mindst 100 15-20-årige børne- og ungdomstrænere. Langt de fleste er stadig at finde i hallerne og vi tror på, at uddannelsen har givet dem en ballast til at få en god start på trænergerningen og motivation til at ville dygtiggøre sig endnu mere i anden træneruddannelsesregi.

Så hvis du er 15-20 år (eller deromkring) og er træner for et børne – ungdomshold eller i den nærmeste fremtid skal være det, så er dette tilbud noget for dig og din forening.

Uddannelsesforløbet giver deltagerne et indgående kendskab til håndboldsporten fra bredde til elite – fra hal til sand og street samt fra barn til voksen.

Jeg føler jeg har udviklet mig rigtig meget, både som håndbold­træner men også som person. Jeg har fået mange nye venner og bekendtskaber inden for håndboldverden. Jeg har haft nogle virkelig gode oplever og har lært rigtig meget, og har også fået ros af de børn som jeg træner.” Tidligere deltager om forløbet.

Ungtræneruddannelsen har givet mig en faglig ballast som træner. Jeg har fået nogle gode redskaber jeg kan bruge når jeg træner mit hold og jeg har fået et godt netværk – fx til når der skal arrangeres træningskampe.” Tidligere deltager om forløbet.

Gennemførsel af forløbet med acceptabel fremmødeprocent, vil på sigt blandt andet give deltagerne mulighed for at søge videre på DHF´s 2-årige talenttræneruddannelse.

Uddannelsen tager primært udgangspunkt i uddannelsesmaterialet, BTU – Børnetræneruddannelsen, hvor kursisterne vil blive undervist i alle moduler. Enkelte moduler fra TRU (Træneruddannelsen) med primær fokus på ungdom, vil også danne udgangspunkt for undervisningen. Dermed vil kursisterne være udstyret med et bredt fundament til deres fremtidige virke som trænere og ledere i sporten. Herudover vil kursisterne opnå indsigt i andre områder som Trille Trolle håndbold, Kortbane, Totalhåndbold, Aldersrelateret Træning, Streethandball, Beachhandball, talentudvikling i regionerne og DHF, dommergerningen mv.

Uddannelsen bygges op over events, der løber over det meste af sæsonen 2022-2023. De events modulerne bygges op om, vil være af forskellig karakter og bidrage til kursistens forståelse af, at håndbold er alsidigt og bygges op omkring ”den gode oplevelse”.

Som noget nyt indbefatter dette ungtræneruddannelsesforløb DHF Ungtrænercamp. Læs mere om campen og indholdet her.

Arbejdsformerne i uddannelsen vil være varierende, men sammenlignet med traditionelle kurser vil de trænerstuderende i højere grad få mulighed for at være aktive og i praksis afprøve mange af de elementer, der gennemgås i teorien.

Deltagerne vil både være samlet en hel dag, men også to dage i træk, i forbindelse med håndboldbegivenheder i regionen. Der indgår altså overnatning, og kursisterne kan forvente at blive del af en dynamisk gruppe med jævnaldrende håndboldinteresserede, hvor det sociale udbytte for hver enkelt deltager kan blive stort. Dette kræver dog også en indsats af den enkelte, både i form af planlægning, således at man deltager i alle planlagte moduler, men også at man deltager aktivt i hvert enkelt modul, hvad enten der er tale om debatter, øvelser i hallen eller andet.

Udover det sociale udbytte og et værdifuldt netværk i fremtiden, kan kursisten forvente udvikling og udbytte på flg. områder:

  • Personlig udvikling
  • Pædagogisk og didaktisk indsigt
  • Indsigt i børns fysiske og motoriske udvikling
  • Inspiration og værktøjer til træningen i klubberne
  • Et bredt tværfagligt indblik i håndboldsporten

Til at varetage instruktørrollen og udvikle uddannelsens indhold, er der et team af engagerede trænere/ledere, med stor erfaring og højt uddannelsesniveau.

Indhold og kalender

Forløbet indeholder følgende moduler.

Det tilstræbes, at indholdet i det omfang det er muligt, tilpasses den event modulet bygges op om.

Tema

Lokation

Termin

Træningsplanlægning + trænerrollen

Følger

24/9-22

DHF ungtræner Camp

Følger

14/10 – 16/10-22

Talenttræning

Følger

25/11 - 26/11-22

Trænerseminar

Følger

14/1-23

Dommerkursus + praksis erfaring

Følger

4/2-23

Planlægning og afvikling af U11 camp

Følger

17/2 - 18/2-23

Spillet på tværs - Børnestævne

Følger

17/3 - 18/3-23

U-13 finalestævne – kampafvikling

Hvidovre

19/5 – 20/5-23

Fysisk og skadesforebyggende træning

Følger

2/6/23 – 3/6-23

Håndboldskole

Følger

Uge 26 2023

Prisen for hele uddannelsen er kr. 5600,- hvilket inkluderer udgift til DHF Ungtrænercamp, uddannelsesmateriale, undervisning, forplejning, og overnatning (de moduler hvor det er inkluderet). Beløbet opkræves i 3 rater, fordelt på sæsonen. Deltagergebyret tilbagebetales ikke, men foreningen er velkommen til at sende en ny deltager, hvis én falder fra.

Husk at langt de fleste kommuner yder tilskud til uddannelse af trænere og ledere.

Tilmelding foregår via Haandoffice på kursus nr. 4344.

Tilmeldingsfrist er den 5/9-22.

Morten Juul
Morten Juul 51806874

Vælg forbund

Luk