Håndbold i Studiebyerne
Del

Håndbold i Studiebyerne

Mere Håndbold i studiebyerne 

Mange unge håndboldspillere flytter fra deres hjemby og barndomsklub til en ny by for at studere i de unge seniorår. Dansk Håndbold Forbund ønsker at understøtte, at så mange unge spillere som muligt finder en ny klub at spille håndbold i, når de flytter.

I samarbejde med JHF Kreds 5 har vi skabt pilotprojektet 'Håndbold i studiebyerne', hvor vi igennem forskellige indsatser og samarbejder vil skabe en lettere vej ind i en ny klub. Samtidig ser vi også muligheden for, at helt nye, unge voksne har lyst til at blive en del af en håndboldklub enten som spiller, træner eller leder. 

Udover at vi understøtter valget af en ny håndboldklub, kan projektet også være med til at skabe et godt socialt netværk for de studerende og derved styrke chancen for, at de bliver på studierne og i byen.

På siderne her kan du læse mere om projektet, finde inspirationsmaterialer til download for klubber, eller finde en håndboldklub i Århus og omegn. Har du spørgsmål til projektet, kan du kontakte vores konsulent Mads Bo Jensen. 

Mads Bo Jensen
Mads Bo Jensen 41820937

Tilmelding til netværksmøde den 10. november 2021 kl. 18.00

Tak for din tilmelding. Du vil få et link til Teams mødet tilsendt på mail.

Med venlig hilsen
Mads Bo Jensen

Vil I samarbejde med Håndbold i Studiebyerne?

Vi vil meget gerne starte en dialog med studiesteder, studenterforeninger og institutter om, hvordan vi kan bidrage til aktiviteter for de studerende. Det er afgørende for projektets succes at finde gode samarbejdspartnere, der kan understøtte vejen fra studiemiljøet og ind i en håndboldforening. 

Vi tilbyder:

- Sociale aktiviteter med udgangspunkt i håndboldspillet og konkurrencer - eksempelvis i opstartsuger for nye studerende eller ved sociale sammenkomster på studiet. 

- Deltage i officielle arrangementer for nye studerende fx messer mm. 

- Skræddersyet kommunikation om håndboldklubberne i Århus målrettet jeres studerende.

- 14 håndboldklubber, der er klar til at tage imod studerende, der har lyst til at være en del af et socialt miljø med masser af motion og gode oplevelser. 

Alle aktiviteterne har til formål at gøre jeres studerende opmærksomme på de sportslige tilbud, der er rundt om i håndboldforeningerne i Århus og omegn.

Hvem er Håndboldklubberne i projektet?

Projektet samarbejder med 14 håndboldklubber i Århus, hvor seks klubber allerede har gode erfaringer med at skabe gundstige rammer for studerende.

De resterende ni klubber er i gang med forberedelser, der skal styrke deres seniormiljø til at tage i mod nye medlemmer i september, oktober og november 2021. 

Alle klubber i projektet har fokus på, hvordan deres styrker kan bidrage til skabe gode og trygge rammer for unge studerende håndboldspillere, som har lyst til at forene håndbolden med et travlt studieliv. 

Pilotprojektet bliver gennemført i Århus i 2021 og vil efterfølgende blive udbredt til andre studiebyer, hvor klubber og kredse samt regionalforbund kan trække på den viden og modeller om pilotprojektet skaber.

Klubber som deltager i projektet er:
ASA, AIA-Tranbjerg, Brabrand, Hammel, HEI, IF Statskundskab, Lystrup IF, Viby, AGF, BSS, Hasle, JAI, Skovbakken og VRI.

Indsatserne i projektet

For klubberne

- Udvikling af seniormiljøet

- Understøttende kommunikation

- Nye kamptilbud

For studiestederne

- Aktiviteter til sociale arrangementer og messer på studierne

- Kampevents med udgangspunkt i Five-a-side Håndbold eller Beach Handball, da de fleste kan deltage og spillene tager udgangspunkt i bevægelsesglæde og leg. 

For JHF Kreds 5 og Dansk Håndbold Forbund

- Udvikling af nye kamptilbud til klubberne

- Indsamling af viden om målgruppen studerende, der kan omsættes til en generel metode for foreninger og andre lokalforbund.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE