Antidoping og ansøgning om TUE
Del

Dopingkontrol

Anti Doping Danmark kan ifølge gældende regler udføre dopingkontrol i alle håndboldklubber og -foreninger. Kontrollerne kan finde sted til både træning og kamp. Bliver man indkaldt til dopingkontrol, er det ens pligt at afgive en urin- eller blodprøve. Undlader man dette, er det en overtrædelse af antidopingreglerne, og det vil medføre en dopingsag.

Anti Doping Danmark oplyser desuden følgende i forhold til dopingkontrol og hjemtransport:
- Når en dopingkontrol trækker ud, er det udøvers/klubbernes ansvar at arrangere hjemtransport
- Ved udebanekampe med fælles bustransport, anbefaler ADD, at klubber har en alternativ transportmulighed til eventuelle udøvere, der bliver forsinket af dopingkontrol

Dansk Håndbold Forbund vil i den forbindelse gerne anmode alle spillere, trænere og ledere i de danske klubber og på landsholdene, om at samarbejde med de udsendte repræsentanter fra Anti Doping Danmark, når de kommer og skal udføre dopingkontrol, således at vi fortsat kan have en ren sport.

Læs her om proceduren omkring en dopingkontrol, samt hvilke rettigheder og pligter man har i den forbindelse, på Anti Doping Danmarks hjemmeside, hvor der også ligger et filmklip, så man kan se, hvordan en kontrol foregår:

Sådan foregår en dopingkontrol i idrætten

Vælg forbund

Luk