Nyheder og presse
Del

Håndbold-DM for pengeinstitutter

Af Pernille Vincentz, Totalkredit   Foto: Jan Christensen

For fjerde år i træk har danske banker og sparekasser været i aktion ved det uofficielle håndbold-DM for pengeinstitutter. DHF og håndboldherrernes hovedsponsor, Totalkredit, står bag turneringen.

Et fedt afbræk
De sidder normalt bag skriveborde med Excel-ark og lånedokumenter. Men en dag om året er bankfolk fra hele landet samlet i Fredericia Idrætscenter i svedige shorts og med harpiks på fingrene ved Totalkredit Partner Cup. DHF og herrernes hovedsponsor står bag turneringen, som bedst kan betegnes som det uofficielle håndbold-DM for pengeinstitutter. De 350 deltagere i turneringen er til daglig rådgivere i 62 lokale og regionale pengeinstitutter, som alle samarbejder med Totalkredit. ”Vi bruger i høj grad vores samarbejde med håndboldherrerne og DHF til at styrke relationerne til de pengeinstitutter, der formidler Totalkredit-lån, og med et event som Partner Cup får vi mulighed for at møde en masse af de rådgivere, som er i dialog med vores fælles boligkunder til daglig. Pengeinstitutterne har været fantastiske til at bakke op om vores håndboldsponsorat med lokale aktiviteter i filialerne, og det er virkelig en stor fornøjelse at kunne invitere til Partner Cup og se så mange engagerede rådgivere fighte på banen,” siger Ole Lund, marketingdirektør i Totalkredit.        

Populær turnering
Første år turneringen blev afholdt i 2012, var der 17 hold tilmeldt. Turneringen er siden vokset og kører nu fast med 30 hold fordelt på en A-, B- og C-række, så alle kan være med – uanset erfaring. Nogle af deltagerne har nemlig aldrig spillet håndbold før, mens andre er tidligere landsholdsspillere. Pengeinstitutterne er vilde med turneringen. I år var pladserne i B- og C-rækken besat på bare 11 minutter, og tilmeldingssystemet gik ned, som var det billetsalget ved en rockkoncert i Parken.

”Vi har været med til Partner Cup hvert år og skal helt sikkert også med næste år. Det er en sjov dag, hvor vi får spillet noget håndbold og er sammen på en helt anden måde end på kontoret. Vi lærer hinanden bedre at kende på tværs, fordi vi kommer fra forskellige filialer, som ikke ses til hverdag. Og så er det også fedt at møde de andre deltagere og Totalkredit,” siger Henrik Boesen, Arbejdernes Landsbank.

Gudmundur Gudmundsson overrækker gaver til C-rækkens nummer 2 fra Spar Nord Bank.

Besøg af Gudmundur Gudmundsson
Finalerne i de tre rækker kommenteres live af Torben Schou Malmros, som normalt er halspeaker ved A-landskampe. Der er også indløb for finaleholdene med navneopråb og musik under kampene for at give deltagerne en ekstra oplevelse. Vinderne af A-, B- og C-rækken får overrakt pokaler af landstræneren på herresiden. I år var det Gudmundur Gudmundsson, som kom og så finalerne og overrakte præmier.

”Det er et rigtig godt arrangement. Totalkredit gør meget ud af dagen, og bankfolkene går virkelig til den på banen. Det er sjovt at se, og nogle af spillerne leverer på et ganske fint niveau,” siger Gudmundur Gudmundsson.

3. halvleg med middag og fest
Ud over præmier til vinderne er der også en række kåringer fx All Star-hold, topscorer, bedste kampråb og flotteste håndboldben. Nogle hold går benhårdt efter at vinde de mere bløde kategorier, hvis de på forhånd ved, at de har svært ved at levere resultater på banen. Det giver mange sjove indslag i løbet dagen og bidrager til den festlige stemning, som generelt kendetegner turneringen. Dagen afsluttes da også med middag og fest, hvor der både er gang i baren og dansegulvet.  

Film og fotoreportage
Efter turneringen modtager deltagerne en fotoreportage og en lille film, som samler op på dagen. Alle hold får også taget holdbilleder, som de kan bruge på deres interne platforme i pengeinstituttet, og i løbet af dagen bliver nogle af deltagerne også interviewet til filmen. TV 2’s Morten Ankerdal har tidligere interviewet deltagerne, og i år var det TV 2’s Stine Bjerre Jørgensen, som fik en snak med bankfolkene.

 Arbejdernes Landsbank vandt A-rækken foran Sydbank

 A-rækken: 1. plads: Arbejdernes Landsbank 2. plads: Sydbank


Vestjysk Bank tog guldet i B-rækken

B-rækken: 1. plads: Vestjysk Bank 2. plads: Den Jyske Sparekasse

Også C-rækken blev vundet af et hold fra Arbejdernes Landsbank

C-rækken: 1.plads: Arbejdernes Landsbank 2.plads: Spar Nord Bank

All Star-hold (A-række):

Målmand: Martin Cantzler Petersen, Sydbank - Venstre fløj: Jens Andersen, Sydbank

Højre fløj: Katrine Bojesen, Sparekassen Thy - Streg: Karina Hejl, Arbejdernes Landsbank

Højre back: Jacob Kampmann, Arbejdernes Landsbank - Venstre back: Mathias Skræddergaard, Skjern Bank

Playmaker: Allan Muus, Sydbank

Denne artikel er tagget med følgende interesseområder:

Læs flere spændende artikler

Vælg forbund

Luk