Nyheder og presse
Del
Frederik Bech Jensen (tv.), Mikkel Stærk Just og Mathias Thomsen (th.) er blandt de udtaget. Foto: IHF/kolektiff
Herrelandshold

12 herrer udtaget til EM i beach handball

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
27. apr 2023Kl. 16:03

Landstræner Gorm Andersen har udtaget det beachlandshold, der snart rejser til EM i Portugal som dobbeltforsvarende europamestre. Se truppen, der blandt andet indeholder tre debutanter, her.

Når det succesfulde herrelandshold i strandhåndbold skal spille EM fra den 24.-28. maj, bliver det med mange af de samme spillere, der vandt europæisk guld i både 2019 og 2021. Men der er også blevet plads til tre debutanter i udtagelsen, som i år har været særlig svær for landstræner Gorm Andersen:

- Vi har grublet lidt ekstra over truppen i år. Dels på grund af en skade hos en vigtig forsvarsspiller, Ronnie Vilstrup Andersen, samt at vi skulle se bort fra målmand Simon Sejr, der stadig er i gang med en stærk indendørs sæson i den tyske 2. bundesliga. Men heldigvis mest fordi vi har haft en usædvanlig bred bruttotrup af høj, høj kvalitet at vælge imellem, fortæller landstræneren.

Her er EM-holdet:
Andreas Søndergaard Høgh, Aarhus
Christian Nielsen, HEI
Frederik Bech Jensen, HEI
Jeppe Villumsen, Nordsjælland
Joachim Trend Hansen, HEI
Martin Nørlund Christensen, HEI
Martin Vilstrup Andersen, Stoholm
Mathias Thomsen, Slagelse
Mikkel Stærk Just, HEI
Nikolaj Mogensen, HEI
Rasmus Stærk Just, HEI
Simon Møss, AGF

Således er der mesterskabsdebut til Andreas Søndergaard Høgh, Christian Nielsen og Rasmus Stærk Just, mens Joachim Trend Hansen gør comeback. Fire spillere, som alle kan bidrage med noget forskelligt:

- Andreas og Christian kommer som unge talenter med masser af x-faktor, mens Rasmus entrerer med mange års erfaring fra en flot divisionskarriere. Joachim havde en afgørende rolle som playmaker, da vi vandt EM-guld i både 2019 og 2021, så det er selvfølgelig glædeligt at have ham på holdet igen, siger Gorm Andersen.

Sidste forberedelser på kommende samling
Udover EM-truppen er følgende spillere også blevet indkaldt til landsholdssamling i Fjerritslev den 3.-6. maj, hvor de sidste forberedelser inden slutrunden skal klares:
Alexander Gregers Kvist, HEI
Dines F. Kjeldgaard, Odense
Frederik R. Dinsen, Svendborg HK
Laurids Nygaard Ulrichsen, Odense
William Lærke, HEI

Både kvinde- og herrelandsholdet er til landsholdssamling i Fjerritslev i næste uge. Her vil Danmarks beachkvinder spille træningskampe mod Norge, mens herrerne spiller mod Tyskland.

Hvis du vil se træningskampene på FIF Håndbold Beach Arena, kan du holde øje med beachlandsholdene på Instagram og Facebook, hvor vi vil lægge kamptidspunkter op forud for samlingen.

Vælg forbund

Luk