Nyheder og presse
Del
Ann Cecilie Frühstück Møller, Frida Nygaard Ulrichsen og Line Gyldenløve Kristensen i blå trøjer er blandt de udtagede. Foto: IHF
Kvindelandshold
Nyt fra DHF

19 spillere udtaget til beachkvindernes første indendørs landsholdssamling

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
31. jan 2023Kl. 15:01

Landstræner Morten Frandsen Holmen tager hul på forberedelserne til dette års EM med en samling i Aarhus’ nye beachdome den 4.-5. marts.

Når det kvindelige strandhåndboldlandshold drager til EM i Portugal i slutningen af maj, bliver det med en god historik i bagagen. I 2019 vandt kvindelandsholdet EM-guld, og ved sidste EM i 2021 blev det til sølv.

I dag sætter den mangeårige landstræner Morten Frandsen Holmen så navne på de 19 spillere, der er udtaget til den første landsholdssamling i 2023:

Ann Cecilie Frühstück Møller, HEI
Camilla Larsen Degn, Kristrup Boldklub
Cecillie Kjær Lindgaard, Hadsten Håndbold
Ditte Folden Vind
Frederikke Lærke Seeliger, Roskilde Håndbold
Frida Nygaard Ulrichsen, Gudme HK
Ida Winding, Næsby IF
Johanne Bagger Graugaard, EH Aalborg
Johanne Uhrhammer, Næsby IF
Josephine Elmelund, DHG
Line Gyldenløve Kristensen, Bjerringbro fH
Louise Søndergaard, Bjerringbro FH
Mathilde Bisgaard Johansen, Horsens HK
Melanie Fuglsbjerg, NSK Håndbold
Rikke Enevoldsen, Bjerringbro FH
Ronja Lund, DHG Odense
Sandra Therkildsen Hansen, TPI Odense
Siw Aabech, Kristianstad
Sofie Lassen Nygaard, EH Aalborg

”Til årets første samling har vi både udtaget garvede landsholdsspillere, unge spillere med en del beach-erfaring og debutanter, der skal med til deres første landsholdssamling. Jeg glæder mig til at se, hvilke dynamikker det kan bringe frem i vores spil,” siger Morten Frandsen Holmen, landstræner for det kvindelige beachlandshold.

Debutanterne er Ida Winding og Johanne Uhrhammer fra Næsby Idrætsforening samt Josephine Elmelund fra DHG Odense.

Beachsæsonen starter tidligere i år
De internationale slutrunder i beach handball bliver oftest afviklet om sommeren, men i år har det europæiske håndboldforbund (EHF) rykket EM frem til den 24.-28. maj. Derfor er muligheden for en indendørs samling kærkomment.

”Det bliver spændende at samles indendørs for første gang. Det betyder meget for sporten, at der bliver investeret i indendørs faciliteter som beachdomen, så vi kan få en tidlig start på forberedelserne til et vigtigt EM,” siger Morten Frandsen Holmen.

Grundet den tidlige sæsonstart har beachlandstræneren til denne samling valgt at se bort fra nogle af de profiler, der er i fuld gang med at spille i den indendørs kvindeliga. Det endelige EM-hold forventes at blive udtaget i slutningen af april.

Følg de danske beachlandshold på Instagram og Facebook.

Vælg forbund

Luk