Nyheder og presse
Del
Liga & 1. division herrer
Nyt fra DHF

Århus Håndbold A/S indgiver konkursbegæring

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
05. apr 2021Kl. 14:01

Århus Håndbolds konkursbegæring får betydning for både liga og 1. division, idet Århus Håndbold bliver trukket ud af turneringen. Det betyder blandt andet, at vinderen af kampene mellem de to 1.-divisionshold, der slutter på 2. og 3. pladsen, rykker direkte op i HTH-ligaen.

Søndag d. 4. april klokken 18.28 orienterede Århus Håndbold A/S Dansk Håndbold Forbund om, at selskabet har indgivet egen konkursbegæring. Samtidig fremgik det, at støtteforeningen Århus Håndbold i den kommende sæson indgår i et samarbejde med Skanderborg Håndbold om driften af et nyt selskab med navnet Skanderborg Århus Håndbold. Selskabet skal spille på Skanderborg Håndbolds licens.

Konkursbegæringen betyder, at Århus Håndbold trækkes ud af ligaturneringens fase to; slutspillet. Århus Håndbold, der skulle deltage i kvalifikationsspillet, bliver dermed teknisk placeret på sidstepladsen i denne pulje. Århus Håndbold A/S har spillet på VRI, Risskovs licens i HTH-ligaen. Licensen vil som en konsekvens af konkursbegæringen blive tvangsnedrykket til 2. division fra den kommende sæson, og licensen vil blive leveret tilbage til VRI, Risskov.

Konsekvenser for ligaen og 1. division
HTH-ligaen afvikles i en faseopdelt turnering. Første fase er grundspillet, anden fase er slutspillet, mens tredje fase er medaljekampe samt kampene mellem det sidst placerede hold i kvalifikationsspillet i ligaen og vinderen af kampene mellem nr. 2 og 3 i 1. division. 

Af ligareglementets bestemmelser fremgår, at en fase er lukket for ændringer, når sidste kamp er afsluttet. Det betyder i dette tilfælde, at TMS Ringsteds nedrykning som en følge af placeringen som nr. 14 i grundspillet ikke påvirkes af Århus Håndbold A/S’ konkursbegæring, idet den først er oplyst til Dansk Håndbold Forbund efter afslutningen af sidste runde i grundspillet.

Konkursbegæringen får ligeledes betydning for 1.-divisionsholdene, idet vinderen af ’bedst af tre-kampene’ mellem nr. 2 og nr. 3 i 1. division normalt skal spille mod det hold, der slutter på sidstepladsen i kvalifikationsspillet om en plads i den kommende sæsons HTH-liga. Da Århus Håndbold er trukket ud af turneringen, og der dermed er en plads åben i ligaen, betyder det, at vinderen af kampene mellem de to 1.-divisionshold rykker direkte op i HTH-ligaen.

Stillingen og kampprogrammet i kvalifikationsspillet vil snarest blive opdateret.

Mere information
Frank Smith, chef for turneringsafdelingen i Dansk Håndbold Forbund, tlf. 20337475, fls@dhf.dk

 

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE