Nyheder og presse
Del
Bredde
Nyt fra DHF

Dansk Håndbold Forbund søger foreningskonsulent på Fyn

03. jun 2022Kl. 12:25

Har du et godt indblik i foreningsarbejde og organisering af frivillige? Har du viden om idræt, sundhed og børn samt unges liv og udvikling? Og vil du være med til at styrke og udvikle foreningsarbejdet inden for håndbold? Så er jobbet som foreningskonsulent måske noget for dig.

Som foreningskonsulent bliver du en del af et korps på 12 personer, der alle har til opgave at understøtte udviklingen i foreningerne og fremme håndboldsporten i Danmark. De 12 foreningskonsulenter arbejder alle i hver sin del af Danmark, og du er det tætteste bindeled til foreningerne på Fyn.

Du vil være ansat i Dansk Håndbold Forbund, men i dagligdagen vil du både være hos Fyns Håndbold Forbund på kontoret i Odense og i høj grad på besøg ude i de lokale foreninger. Her vil en af dine primære opgaver være at hjælpe foreningerne med at udvikle håndboldproduktet og integrere Dansk Håndbold Forbunds forskellige tilbud til deres medlemmer. Samtidig får du en stor opgave i at lytte til foreningerne og deres behov og hjælpe dem med deres udvikling.

Jobbet som foreningskonsulent indeholder blandt andet:

 • opsøgende arbejde over for foreningerne
 • ledelse og facilitering af udviklingsforløb for foreningerne
 • etablering af netværk – herunder foreningsnetværk og netværk mellem skole og forening samt arbejde videre med FHF ungeprojektet ”De unge halse”
 • igangsættelse og drift af rekrutterings- og fastholdelsestiltag i samarbejde med foreningerne – fx Trille Trolle, Håndboldkaravanen, Håndboldskoler, Håndboldfitness, Five-a-side og Beach Handball
 • udvikling og gennemførelse af kampagner og tiltag til fremme af håndboldsporten i samarbejde med udviklingsafdelingen og de øvrige konsulenter i Dansk Håndbold Forbund samt Fyns Håndbold Forbunds medarbejdere
 • at være bindeled og sparringspartner for foreningerne, politikere og administration i Fyns Håndbold Forbund.

Hvem er du?
Som foreningskonsulent har man mange opgaver, der spænder over forskellige fagområder. Derfor kan vi ikke sige præcist, hvilken faglig baggrund du kommer med. Du kan både være lærer, pædagog, universitetsuddannet med baggrund i idræt eller pædagogik eller noget helt femte. Det er dog vigtigt for os, at du:

 • har interesse for og indsigt i håndboldverdenen
 • har erfaring med lederarbejde i en frivillig organisation
 • er god til at formulere dig i skrift og tale
 • evner at arbejde selvstændigt, struktureret og effektivt
 • er en holdspiller
 • trives i en hverdag med vidt forskellige opgaver.

Du får en stor samarbejdsflade ud i foreninger og vores politiske bagland, og vi lægger derfor også vægt på, at du er et diplomatisk, nysgerrigt og empatisk menneske, der kan lytte, inspirere og motivere.

Det praktiske
Arbejdet som foreningskonsulent foregår ofte på vejen og i foreningerne. Din fysiske arbejdsplads bliver i Odense på kontoret i Fyns Håndbold Forbund. På kontoret i Odense er der fem administrative kolleger. På kontoret i Brøndby har du ca. 40 kolleger.

Stillingen er en fuldtidsstilling på 37 timer om ugen eksklusive frokostpauser, men da arbejdet tager udgangspunkt i foreningerne og vores frivillige i håndbolden, vil der være en del aften og weekendarbejde, ligesom der vil være sæsonudsving i arbejdsbelastningen.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, kan du kontakte teamleder Lars Porskær Møller på tlf. 21 63 16 51 eller lmo@dhf.dk.

Ansøgning med CV sendes i ét dokument til DHF-job@dhf.dk senest fredag den 17. juni 2022. I emnefeltet skriver du ”Foreningskonsulent FHF”.

Vi forventer at holde samtaler tirsdag den 21. juni 2022 i Odense, hvorfor du som ansøger bedes reservere tid denne dag – i alt ca. en time. Vi ønsker, at ansøgere kan tiltræde stillingen pr. 1. august 2022 eller efter nærmere aftale.

Vælg forbund

Luk