Nyheder og presse
Del
Mulle i aktion under Folkemødet, hvor han fik masser af deltagere med på forskellige håndboldlege.
Bredde
Nyt fra DHF

Elvis spillede stadig, da Mulle blev frivillig

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
01. jul 2022Kl. 08:30

I en menneskealder har Mogens Mulle Johansen været aktiv på alle niveauer i dansk håndbold. Så det er en institution, der nu stopper på toppen.

Man kunne stadig gå til koncert med Elvis Presley, da Mogens Mulle Johansen første gang engagerede sig i det organisatoriske arbejde i Fyns Håndbold Forbund. En purung Morten Stig Christensen havde netop spillet sin første landskamp. Og internet var en by i Rusland, der i øvrigt heller ikke endnu var opstået som nation.

Verden har ændret sig umådelig meget over de seneste 45 år, men ikke alt. For hele vejen har Mulle, som han kaldes i daglig tale, knoklet som en central kulturbærer for foreningshåndbolden herhjemme.

Derfor er det en ganske særlig skikkelse, der for nylig takkede af på repræsentantskabsmødet i Dansk Håndbold Forbund. For selvom man ikke skulle tro det ud fra hans fortsatte energiniveau, rundede Mulle tidligere på foråret de 70 år, og derved nåede han aldersgrænsen for at bestride politiske poster efter forbundets love.

Foruden et livslangt engagement i de fynske klubber Verninge og Tommerup HK og 40 år som bestyrelsesmedlem i Fyns Håndbold Forbund, heraf de seneste 20 som formand, har Mulle også været meget engageret i håndbolden uden for sin hjemstavn. Både som bestyrelsesmedlem i Dansk Håndbold Forbund siden 2002 og som medlem af Udvalget for Professionel Håndbold siden 2006.

”Mulle er en person, der nok har sine faste synspunkter, men som samtidig også altid er den, der forsøger kompromisets kunst. En egenskab han både menneskeligt og fagligt – via sit mangeårige virke som kommunalpolitiker for SF i Assens kommune – har bragt med,” skrev Dansk Håndbold Forbunds formand, Morten Stig Christensen, i sin indstilling af Mulle til at modtage DIF’s ærestegn.

Opfordringen blev fulgt, og derfor kunne formand for Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp, overraske Mulle ved at overrække ham den flotte hædersbevisning ved DIF’s repræsentantskabsmøde i starten af maj. Mulles imponerende arbejdsindsats er også tidligere blevet anerkendt med Fyns Håndbold Forbunds guldnål i 2000 og Dansk Håndbold Forbunds guldnål i 2015.

Selv aktiv med bolden

Det er ikke kun på det organisatoriske plan, at Mulle brænder for håndbolden. Han har også selv været både spiller, træner i ind- og udland og dommer gennem sit lange håndboldliv. Blandt de mere kuriøse roller har været ansættelsen som landstræner for Saudi Arabien.

”For Mulle er og har håndbolden været en meget vigtig del af hans liv og DNA. Hans civile job som efterskolelærer blev også tilpasset, så der var tid til håndbolden,” skrev Morten Stig Christensen videre i indstillingen.

Heldigvis er Mulle langt fra færdig med at engagere sig som frivillig. Allerede kort efter sin fratrædelse fra de politiske poster brugte han det meste af en uge på at promovere håndbolden under Folkemødet.

Da Mulle undervejs spottede en 15-årig skyde 105 kilometer i timen på den medbragte fartmåler, fik han straks orkestreret, at den unge bornholmer kunne komme til prøvetræning på Fyn med henblik på et muligt ophold på Oure Efterskole, så han kunne udvikle talentet yderligere.

Selvom Elvis Presley nu kun findes på plader, og det snart er 35 år siden, at Morten Stig Christensen lagde landsholdstrøjen på hylden, så er Mogens Mulle Johansens engagement i vores sport præcis lige så stort som altid. Og det har alle i håndbold-Danmark meget at være taknemmelige for.

Mulle og Morten Stig Christensen ved årets repræsentantskabsmøde. Mulle er siden blevet afløst af Per Tørslev Jensen som formand for Fyns Håndbold Forbund.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE