Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde

Er din klub landets bedste?

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
14. mar 2018Kl. 14:00

Indtil den 1. maj 2018 kan du nominere den klub, du mener, fortjener at vinde prisen som Årets Håndboldforening 2018, der i år overrækkes ved Dansk Håndbold Award 2018. Vinderen modtager desuden en check på 20.000 kroner.

Har din klub Danmarks bedste værdier eller er ramme for uforglemmelige oplevelser?

Så er det nu, du skal til tasterne og finde de gode argumenter frem. Du kan både indstille din egen forening eller naboklubben, hvis du mener, at de udover at være lokalrivaler er initiativrige på en beundringsværdig måde.

Som noget helt nyt kåres vinderen i år til Dansk Håndbold Award i Viborg den 4. juni 2018. De tre nominerede klubber deltager alle ved awardshowet, hvor den endelige vinder afsløres i løbet af aftenen.

Det er DHF’s Bredde- og Udviklingsudvalg (BRUD), der udpeger de nominerede og udvælger vinderen.

”Der ydes en fantastisk indsats af de mange tusinde frivillige i landets foreninger, og de fortjener alle stor ros og anerkendelse. Med prisen Årets Håndboldforening hylder vi de klubber, der gør en særlig beundringsværdig indsats, og vi glæder os utrolig meget til at annoncere de nominerede og kåre vinderen ved Dansk Håndbold Award 2018,” siger Betina Lyng Bjerre, formand for BRUD.

En titel, der forpligter
Sidste år blev Struer Håndbold hædret med titlen som Årets Håndboldforening. Den vestjyske klub vandt prisen på grund af klubbens strategiske tilgang og sammenhæng mellem alle aldersgrupper.

Hos Årets Håndboldforening 2017 har anerkendelsen stor betydning både på kort og lang sigt:

”På den korte bane betød kåringen, at vi fik en masse positiv omtale af klubben overfor vores medlemmer, sponsorer og i lokalsamfundet. Det skabte stolthed i klubben og var et stort skulderklap til bestyrelsen for deres arbejde,” fortæller Martin Rasborg, formand i Struer Håndbold, og fortsætter:

”Titlen som Årets Håndboldforening forpligter og vil også have betydning for vores arbejde på den lange bane, hvor det vil være en motivationsfaktor for os til at blive ved med at udvikle klubben. En ting er sikkert, vi har ikke tænkt os at hvile på laurbærrene.”

Kriterierne for kåringen af Årets Håndboldforening 2018 er:

 • Klubben har et godt foreningsmiljø med aktive medlemmer og gode frivillige
 • Klubbens værdier er synlige, hvad enten man arbejder med bredden eller eliten
 • Klubben arbejder konstruktivt med medlemsvækst
 • Klubben tilbyder kvalitet i det daglige tilbud


Sådan indstiller du:

For at indstille til prisen skal du blot skrive en mail til DHF med dine bedste argumenter for, hvorfor du skal bestemme årets vinder af en hæder og en check på 20.000,- kroner til TRESS-produkter.

 1. Skriv en kort beskrivelse af, hvorfor du mener, din klub er årets bedste håndboldklub (max to A4-sider).

 2. Vedlæg eventuelt relevant bilag.

 3. Send indstillingen til meb@dhf.dk – noter ”Årets Håndboldforening + klubbens navn” i emnefeltet.


Deadline for indstilling er mandag den 1. maj 2018.

Argumenterne kan blandt andet tage udgangspunkt i sportslige og sociale tilbud for klubbens medlemmer, målrettede aktiviteter inden for rekruttering og fastholdelse, uddannelsespolitik for trænere og ledere, frivillighedsstrategi, samarbejde med lokalmiljøet og meget andet.

 Årets Håndboldforening 2010-2017:

 • 2017: Struer Håndbold
 • 2016: DHG Odense
 • 2015: Billund
 • 2014: Fredericia HK
 • 2013: Fjerritslev
 • 2012: Ry Håndbold
 • 2011: HEI
 • 2010: Skanderborg


Formålet med prisen er at synliggøre det gode stykke arbejde, der udføres i håndboldforeninger i hele landet.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE