Nyheder og presse
Del
Sportschef Morten Henriksen (t.v.) sammen med repræsentanter fra Danmarks kommende EM-modstandere ved lodtrækningen i Düsseldorf.
Herrelandshold
Nyt fra DHF

Fornuftig EM-lodtrækning for Håndboldherrerne

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
10. maj 2023Kl. 19:02

Portugal, Tjekkiet og Grækenland bliver Danmarks modstandere i det indledende gruppespil ved EM til januar.

Med præcis otte måneder til EM i Tyskland fløjtes i gang blev der onsdag aften trukket lod på MERKUR Spiel-Arena i Düsseldorf.

Her spilles de tyske værters åbningskamp den 10. januar foran ikke færre end 50.000 tilskuere, hvilket vil være verdensrekord for en håndboldkamp.

Danmark var topseedet ved lodtrækningen og på forhånd placeret i gruppe F, der spilles i München, og det bliver altså i selskab med Portugal, Tjekkiet og Grækenland fra de øvrige tre seedningslag.

En lodtrækning, som landstræner Nikolaj Jacobsen har det fint med.

- Vi kan ikke tillade os at være utilfredse med den lodtrækning. Skal jeg finde noget at være kritisk over, så var Portugal ikke min ønskemodstander fra andet seedningslag. Det er et hold, der på deres gode dage kan drille alle hold i verden lige nu.

- Tjekkiet er til gengæld ikke et hold, der har været med til slutrunderne kontinuerligt de seneste år, så dem synes jeg godt, vi kan være tilfredse med at trække fra lag tre, og Grækenland er altid svære at spille imod på udebane. Så må vi se, om de også bliver det til EM.

De to bedste hold går videre til mellemrunden i Hamborg, hvor Danmarks gruppe F krydser med gruppe D og gruppe E. Også den videre vej ved mesterskabet, hvis Håndboldherrerne formår at avancere fra den indledende gruppe, er ifølge Nikolaj Jacobsen fornuftig.

- Det ser også fint ud. Vi vidste jo på forhånd, at Sverige og Norge, som vi kender rigtig godt, var forhåndsplaceret til at kunne gå videre til den mellemrunde. Så er der Slovenien, der også er et traditionsrigt håndboldland og Holland, der viser opadgående formkurve og spiller noget virkelig god og seværdig håndbold. Det er ikke min stil at kigge så langt frem allerede, men alt i alt synes jeg, det er en fornuftig lodtrækning, lyder det fra landstræneren.

Lars Christiansen var blandt de håndboldkoryfæer, der stod for lodtrækningen.
Foto: EHF 

FAKTA OM DANMARKS MODSTANDERE

  • Portugal har en sjetteplads ved EM i 2020 som deres bedste resultat, mens holdet senest ved VM i januar sluttede som nummer 13. Det bliver bare anden gang siden 2006, at Danmark møder Portugal. Seneste møde var ved OL i Tokyo, hvor Danmark vandt med seks mål.
  • Tjekkiet nåede ikke videre fra det indledende gruppespil ved EM i 2022 men har siden ansat den spanske toptræner Xavi Sabaté i et forsøg på at løfte holdet. Kampen bliver det første møde siden EM i 2018, hvor Danmark faktisk tabte med et enkelt mål til tjekkerne, inden det alligevel endte med en dansk semifinaleplads.
  • Grækenland har for første gang i landets historie kvalificeret sig til et EM i herrehåndbold, hvor de undervejs har imponeret med en sejr over Holland. Danmark ikke mødt Grækenland siden 2005, og i nationernes foreløbige ni møder er det hver gang endt med dansk sejr.


Billetterne til Danmarks optaktskampe til EM ved Norlys Golden League er netop sat til salg. Du kan fortsat sikre dig en plads til møderne med Norge og Egypten den 4. og 6. januar i Royal Arena i København her.

For yderligere kommentarer til lodtrækningen, kontakt presseansvarlig i Dansk Håndbold Forbund, Jens Jacob Juulsager, på 21 75 56 33.

Den samlede lodtrækning til EM 2024

Vælg forbund

Luk