Nyheder og presse
Del
Foto: Kasper Glintborg / Divisionsforeningen
Liga & 1. division herrer
Nyt fra DHF

GOG vinder pokalturneringen og udbygger rekord

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
19. feb 2023Kl. 17:45

De gulblusede fynboer besejrede Skjern Håndbold i herrernes finale og sikrede klubbens 11. pokaltriumf.

I en fantastisk kulisse i Jyske Bank Boxen vandt GOG søndag Santander Cup med finalesejr på 34-29 over Skjern Håndbold. Dermed udbygger klubben fra Sydfyn deres rekord for flest pokaltitler. Nu 11 styk. Tre flere end KIF Kolding, der har næstflest på kaminhylden.

Skjern kom foran 1-0, men derfra var GOG i front hele vejen og fik ved 8-4 opbygget en firemålsføring, der blev fastholdt frem til pausestillingen 19-15. Det lykkedes aldrig Skjern at komme tættere på end tre måls afstand i 2. halvleg.

GOG vandt senest pokaltitlen i 2019, mens de på vejen mod årets triumf slog de forsvarende mestre fra Aalborg ud i kvartfinalen kort før jul, mens det i lørdagens semifinale ved Santander Final4 blev til en nervepirrende etmålssejr over Bjerringbro-Silkeborg.

Årets pokalfighter blev VM-helten Lukas Jørgensen, der også blev topscorer i finalen med otte mål for GOG, mens norske Eivind Tangen lavede et tilsvarende antal for Skjern.

I bronzekampen tidligere på dagen vandt Bjerringbro-Silkeborg med 29-21 over Ribe-Esbjerg, der ellers førte med to mål ved pausen.

Dansk Håndbold Forbund ønsker GOG tillykke med pokaltriumfen og tak til alle fire Final4-deltagere for en weekend med masser af flot håndbold.

Vælg forbund

Luk