Nyheder og presse
Del
Endelig kan der spilles beach handball igen. Foto: Jan Christensen
Børn og unge
Bredde

Håndbold i sandet er fortsat et hit

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
19. maj 2021Kl. 11:39

På trods af, at alle beach handball-aktiviteter sidste år blev aflyst, og der i år også er stramme retningslinjer på grund af corona, ser det ud til, at håndboldspillerne vender talstærkt tilbage til sandkasserne over hele landet denne sommer.

De første beach handball-stævner er allerede blevet afviklet, og mange seje håndboldspillere har trodset det kølige forårsvejr og givet den gas i sandet - og endnu flere vil gøre det i den kommende tid.

I den kommende weekend skydes den officielle DM-tour i beach handball så i gang. Og på trods af, eller måske ligefrem på grund af, sidste års nedlukning af alle beachstævner, har Corny Beach Handball Touren i år oplevet historisk stor tilslutning med hele 120 tilmeldte senior- og U19-hold på herre- og damesiden.

”Det har i en årrække været en erklæret målsætning for os at få 100 tilmeldte hold eller mere på vores beachtour, men det er ikke tidligere lykkes. I år har vi så 120 tilmeldte hold, hvor vi til sammenligning havde 71 hold i 2019. Det må virkelig siges at være en markant fremgang, og vi har svært ved at få armene ned. Nu glæder vi os bare rigtig meget til at komme i gang - ligesom vi ved, at alle spillerne gør,” fortæller en begejstret John Kruse, der er formand for beachudvalget i Dansk Håndbold Forbund.

Det har dog ikke været helt uden udfordringer at stable en landsdækkende turnering på benene i år. Corona-restriktionerne har gjort planlægningen svær og med risiko for igen at måtte trække stikket i sidste øjeblik, hvis ikke forsamlingsloftet blev hævet. Men med forskellige ”bobler”, coronapas og begrænset antal tilskuere står det klart, at Touren bliver en realitet.

Desværre bliver det uden Holstebro som destination, da området er ramt af lokal nedlukning af foreningsidrætten. I stedet har Glesborg på Djursland hurtigt meldt sig som ny destination, så stævnet den 23. maj kan afvikles. Se hele Tour-planen her.

Stor interesse for lokale stævner
En rundspørge blandt JHF, HRØ og FHF viser også, at der til de lokale beach handball-stævner er god tilslutning og at ja-hatten er taget på i forhold til at løse de udfordringer, der måtte være. For beach handball, dét skal der altså spilles!

I blandt andet JHF Kreds 5 er stævnerne blevet fordelt over flere dage for at give mere luft i programmet og for at sikre, at forsamlingsloftet hele tiden overholdes. Derudover har de spredt stævnerne ud på flere lokationer end de sædvanlige baner i Skæring.

Mens man i JHF Kreds 5 endnu ikke er helt på niveau med antal tilmeldte hold som i 2019, er der i JHF Kreds 8 rekordstort antal tilmeldinger fordelt bredt ud på alle årgange. Faktisk er der så stor interesse, at det ikke er sikkert, at alle hold kan blive garanteret deltagelse på grund af de nuværende restriktioner. Noget, som man ærgrer sig rigtig meget over i det sønderjyske, men der bliver kigget på alle muligheder for at få alle hold med.

I det nordjyske er de blevet væltet helt bagover af tilmeldinger i de ældste ungdomsårgange. Det betyder, at weekendens stævne, som skulle være afholdt på to baner hos Nøvling IF, nu bliver spredt ud på tre lokationer med baner hos både Nøvling IF, Suldrup IF og Visse IF. Også på Fyn ser det godt ud med antallet af tilmeldinger, og som noget nyt tilbyder FHF i år også endagsstævner, der afvikles på lokale baner hos de fynske foreninger.

Det tegner altså til at blive endnu en fantastisk beachsæson, som vi kender det, med højt humør, dansk sommervejr og sand i både øjne, næse og mund.

Se en oversigt over alle kommende beachstævner landet over på linket her. Siden opdateres løbende.

Du kan også følge med på de sociale medier sommeren over:

Vælg forbund

Luk
ANNONCE