Nyheder og presse
Del
Håndboldtræning for de 18-69-årige skal foreløbig foregå uden kropskontakt.

Håndbold rykker indendørs – dog uden kropskontakt

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
04. maj 2021Kl. 16:28

Torsdag den 6. maj kan voksne mellem 18 og 69 år med coronapas igen mødes til indendørs træning i den lokale idrætsforening – også i håndboldklubberne.

Da den politiske aftale faldt på plads i nat, lød det dog, at det kun var indendørs idrætsgrene uden kropskontakt, der kunne åbne, hvilket gav panderynker og grund til mange spørgsmål i dansk håndbold.

DIF, DGI Håndbold og Dansk Håndbold Forbund har i dag arbejdet på at få en afklaring om, hvad det betød for håndbolden, og det er der nu. Det betyder, at håndbold også må rykke træningen indendørs – dog skal træningen arrangeres sådan, at det foregår uden kropskontakt for udøvere i aldersgruppen 18-69 år.

Med virkning fra torsdag den 6. maj gælder følgende:

Indendørs idræt:

  • Indendørs idræt er tilladt for alle aldersgrupper – dog skal kontaktsport begrænses til øvelser uden kropskontakt for voksne mellem 18 og 69 år. 
  • Forsamlingsforbuddet hæves til 25 for alle aldersgrupper ifm. organiseret indendørs idræt. Både udøvere, trænere, dommere mv. tæller med i det samlede antal. 
  • Træningen for børn og unge til og med 17 år er uændret ift. restriktioner og kan foregå på almindelig vis med forsamlingsforbud på 25 aktive (inkl. trænere, hjælpetrænere ect.).
  • Træningen for voksne over 70 år er ligeledes uændret på nær, at forsamlingsforbuddet er hævet fra 10 til 25 aktive (inkl. trænere, hjælpetrænere ect.).
  • Der er krav om coronapas for voksne udøvere fra 18 år og derover.

Udendørs idræt:

  • Der gælder et forsamlingsforbud på 75 personer for udendørs idræt. Både udøvere, trænere, dommere og evt. tilskuere mv. tæller med i det samlede antal. 

 

OBS - Vi ved endnu ikke, hvordan og hvem der skal kontrollere, at Corona-passet er opfyldt for de idrætsaktive. Vi afventer svar på dette samt de endelige retningslinjer fra Kulturministeriet.

Næste fase af genåbningen er planlagt til den 21.maj, og forventningen fra DIF er, at kontaktsport til den tid også bliver tilladt i fuldt omfang for voksne over 18 år.

Retningslinjer på vej
Kulturministeriet arbejder på de endelige retningslinjer for genåbningen af indendørs idræt i samarbejde med idrættens organisationer.

Vores hjemmeside www.haandbold.dk/covid-19 vil hurtigst muligt blive opdateret med de nyeste retningslinjer, når de kommer fra Kulturministeriet.

Mere information
Katrine Munch Bechgaard, kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund, tlf. 6137 9896, kmb@dhf.dk

Dansk Håndbold Forbunds coronahotline, tlf. 3155 5500, covid19@dhf.dk

Vælg forbund

Luk
ANNONCE