Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde
Nyt fra DHF

Håndbolden byder ukrainske flygtninge velkommen på banen

18. mar 2022Kl. 07:55

Invasionen i Ukraine har fået Dansk Håndbold Forbund til at bane vejen for, at ukrainske flygtninge hurtigst muligt kan finde vej tilbage på banen i de nye, danske omgivelser.

Normalt blandes sport og politik ikke sammen, men desværre har Ruslands invasion af Ukraine gjort det umuligt som sportsforbund at forholde sig neutralt til konflikten.

Som tidligere udmeldt tager Dansk Håndbold Forbund kraftigt afstand fra Ruslands invasion og bakker fuldt op om EHF’s beslutning om at udelukke russisk håndbold fra fællesskabet. Det kan du læse om her

Nu har Dansk Håndbold Forbund så kigget ind i egne reglementer og gjort det lettere at starte til håndbold for de ukrainske flygtninge, der ønsker at genoptage deres fritidsliv på håndboldbanen, når de ankommer til Danmark.

Det betyder først og fremmest, at den økonomi, der normalt er forbundet med at optage en international spiller i klubben, sløjfes i relation til ukrainske flygtninge. De kan altså bare optages på lige vilkår og efter samme procedure som spillere, der har dansk statsborgerskab.

Dermed kan de ukrainske flygtninge, som ønsker at deltage i turneringskampe, også spille kampe på alle niveauer op til og med 2. Division.  

Deres danske spillercertifikat gælder i første omgang indtil 30. maj 2023.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE