Nyheder og presse
Del
Landsholdsspiller Mette Tranborg og landstræner Jesper Jensen tog imod donationer under showet. Foto: DR / Agnete Schlichtkrull
Bredde
Herrelandshold
Damelandshold
Liga & 1. division herrer
Liga & 1. division damer
Nyt fra DHF

Håndbolden med mere end to millioner til Danmarks Indsamling

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
30. jan 2022Kl. 09:07

Lørdag aften blev det afsløret, hvor mange penge det er lykkedes at samle ind til årets Danmarks Indsamling til fordel for Coronakrisens børn. Håndbolddanmark bidrog med mere end to millioner kroner.

Hele landet har samlet ind til årets Danmarks Indsamling, hvor der igen er blevet samlet ind til Coronakrisens børn. Ved det store liveshow i Musikhuset Esbjerg lørdag aften blev det så afsløret, at hele Håndbolddanmark har været med til at bidrage med i alt 2.185.000 kr. til indsamlingen.

Håndbolden har på flere måder været med til at samle ind til fordel for Danmarks Indsamling. Først og fremmest valgte Håndboldherrernes hovedsponsor Norlys at donere deres logoplads på spillernes trøjer til Danmarks Indsamling.

De unikke trøjer blev herefter signeret og sat på auktion på Lauritz.com. Auktionen sluttede igår aftes, og der var mange bud på de danske landsholdstrøjer, som i alt indbragte 185.000 kr., som gik ubeskåret til Danmarks Indsamling. 

Hvert et mål talte
Udover landsholdet, så bidrog håndboldspillere i alle aldre og over hele landet også til indsamlingen. Som en del af kampagnen ”Scor et verdensmål for Danmarks Indsamling” valgte A.P. Møller – Mærsk og A.P. Møller Fonden at donere 50 kr. for hvert mål, der blev scoret i sidste weekends håndboldkampe.

Den efterfølgende optælling afslørede, at der i alt var blevet scoret 39.867 mål i weekenden, hvilket A.P. Møller – Mærsk og A.P. Møller Fonden efterfølgende valgte at runde op til 40.000 mål. Det betyder, at hele Håndbolddanmark var med til at sende 2 millioner kroner afsted til Coronakrisens børn.

”Vi er rigtig glade for og stolte over, at vi her i håndbolden har kunne bidrage så flot til Danmarks Indsamlingen og dermed hjælpe en masse udsatte børn. Det at score mål gav pludselig en endnu større mening her i weekenden, og det var fedt at opleve, hvordan der blev gået til den og scoret en masse mål og ikke mindst jublet efterfølgende. Det er fantastisk, og der skal lyde en kæmpe tak til hele Håndbolddanmark, Norlys, A.P. Møller – Mærsk og A.P. Møller Fonden og ikke mindst vores landshold, for at bakke op,” fortæller Morten Stig Christensen, formand i Dansk Håndbold Forbund.

Om Danmarks Indsamling
Danmarks Indsamling støtter igen i år Coronakrisens børn. Med udviklingsprojekter i 12 lande, giver Danmarks Indsamling børnene nyt håb og nye muligheder på trods af Corona. I år blev der samlet mere end 101 millioner kroner ind. 

Læs mere om Danmarks Indsamling her.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE