Nyheder og presse
Del
Herrelandshold

Håndboldherrerne spiller EM-kval i Aalborg

Skrevet af Frederik G. Schmidt
17. feb 2021Kl. 10:00

De nykårede danske verdensmestre spiller i marts de første landskampe efter VM-triumfen i Egypten, når der venter Nikolaj Jacobsens tropper et dobbeltopgør mod Nordmakedonien i EM-kvalifikationen.

Tilbage i juni 2020 blev 32 hold placeret i otte EM-kvalifikationsgrupper, hvor Danmark havnede i gruppe 7 sammen med Nordmakedonien, Schweiz og Finland. I november tog Håndboldherrerne hul på kvalifikationen til EM 2022 i Ungarn og Slovakiet, der resulterede i to overbevisende sejre mod henholdsvis Schweiz i Aarhus og Finland i Helsinki. Nu gælder det så to kampe mod Nordmakedonien, der ligesom Danmark også har fået fire point i deres første to kampe i EM-kvalifikationen. 

Stillingen i EM-kvalifikationsgruppe 7

 

Herrelandsholdet møder ind til samling i Aalborg den 8. marts. Herefter går turen til Skopje til den første kamp, mens ugen afsluttes med det modsatte opgør i Gigantium. I Aalborg ser borgmester Thomas Kastrup-Larsen frem til at byde de dobbelte verdensmestre velkommen:

”Det er en stor fornøjelse at byde hele Danmarks verdensmestre velkommen til Aalborg. Vi er både glade og stolte over, at vi kan lægge gulv til deres flotte spil. Jeg håber meget, at de kan fortsætte de gode takter fra Egypten og give os nye fantastiske oplevelser i Gigantium – også selvom vi ikke kan være der til at bakke dem op,” siger Thomas Kastrup-Larsen.

I Dansk Håndbold Forbund ser man også frem til en landskamp på hjemmebane i Aalborg:

”Håndboldherrerne er nogle fantastiske ambassadører for vores sport. Det er indiskutabelt en mørk tid for alle håndboldspillere og frivillige i foreningsidrætten – og her er Nikolaj Jacobsen og co. et herligt samlingspunkt for os alle. Nu håber jeg, at alle vores trofaste fans igen vil sidde klar foran en skærm i marts, så vores verdensmestre får den opbakning og hyldest, de fortjener,” siger Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund.

Kampprogrammet ser således ud:
Torsdag den 11. marts
Kl. 20.00 Nordmakedonien – Danmark, Sport Centar Boris Trajkovski i Skopje (vises på TV 2)

Søndag den 14. marts
Kl. 16.00 Danmark - Nordmakedonien, Gigantium i Aalborg (vises på TV 2)

Grundet myndighedernes nuværende restriktioner - herunder forsamlingsforbuddet - vil der ikke være billetsalg til landskampen i Aalborg.  

Vælg forbund

Luk
ANNONCE