Nyheder og presse
Del
Herrelandshold

Håndboldherrerne tryllebandt millioner af danskere

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
03. feb 2021Kl. 08:28

Over 15 mio. tv-seere har fulgt Håndboldherrernes rejse til VM-finalen. Samtidig har danskerne fulgt troligt med på de sociale medier, hvor Håndboldherrernes indhold er blevet vist mere end 30 mio. gange den seneste måned.

Hvis du kan se målet for dig, hvor Nikolaj Øris banker et underhåndsskud op i fjerneste hjørne på noget, der ellers ikke ligner en oplagt scoringschance – ja, så er det nok, fordi du også var en af de mange danske tv-seere, der fulgte Håndboldherrernes VM-finalekamp mod svenskerne.

Helt præcist sad 2.623.000 tv-seere klar til at følge det danske landshold – altså næsten halvdelen af den danske befolkning. Og da seertallet toppede, fulgte næsten 3. mio danskere med bag skærmen. Ikke nok med det, så havde 92,9 procent af alle tv-seere i tidsrummet tunet ind på enten DR1 eller TV2, som begge viste finalekampen. Det er tal, der imponerer Dansk Håndbold Forbunds generalsekretær, Morten Stig Christensen:

”Der er ingen tvivl om, at danskerne er vilde med Håndboldherrerne, som i den grad har samlet os foran både fjernsynet og computerskærmen. Men jeg spærrer alligevel øjnene op, når jeg hører om flotte seertal og tal på de sociale medier! Det vidner om en massiv opbakning til vores sport og til spillerne, og så er det jo bare fantastisk, at holdet kvitterer for opbakningen med en guldmedalje,” siger Morten Stig Christensen.

Fejer tv-succeser af banen
Det var ikke kun på banen, at danskerne var med hele vejen til finalen. Det gjaldt også hjemme i stuerne, hvor mere end 15.6 millioner tv-seere fulgte med gennem alle ni VM-kampe. Det giver et imponerende snit på 1.7 millioner tv-seere pr. kamp, og dermed er Håndboldherrerne mere populære end store tv-succeser som Fællessang, X Factor og Badehotellet.

Det er en bedrift i sig selv, som selvfølgelig vækker glæde, og ifølge Morten Stig Christensen er der endnu mere begejstring at hente, når man dykker ned i tallene.

”Vi er utroligt taknemmelige for al opbakningen, som har været tårnhøj uanset køn, alder og geografi. Det, der alligevel springer i øjnene på mig, er opbakningen blandt børn og unge, som har vist sig at følge mere med end tidligere. Hele 96,1 pct af de unge mellem 3 og 18 år, der havde tændt for fjernsynet, så VM-finale søndag aften. Udover at det gør mig glad, så håber jeg da lidt, at de har luret nogle tricks af og lader sig inspirere af de unge spilleres gåpåmod,” siger Morten Stig Christensen.

Han sender samtidig en hyldest ud til hele Håndbolddanmark, som ifølge ham kan tilskrives en stor del af æren for VM-succesen:

”Spillerne ved udmærket, hvor og hvad de kommer fra. Så jeg vil sende en cadeau til hele foreningslivet, som har givet dem en masse store oplevelser og er grunden til, at de står her i dag som dobbelte verdensmestre. Det arbejde, der bliver gjort ude i foreningerne, og alle dem der støtter op om sporten, er med til at skabe de store oplevelser. Det sætter vi stor pris på.”

Vælg forbund

Luk
ANNONCE