Nyheder og presse
Del
Sandra Toft, Anne Mette Hansen og resten af Håndboldkvinderne glæder sig enormt til tirsdagens møde med Sverige. Foto: FotoReza
Kvindelandshold
Nyt fra DHF

Håndboldkvinderne slår alle rekorder i Royal Arena

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
11. apr 2023Kl. 12:18

Over 8.000 billetter er nu solgt til landskampen mod Sverige tirsdag aften, og det er det højeste antal nogensinde til en testkamp for kvindelandsholdet.

For første gang løber Håndboldkvinderne tirsdag aften på banen i Royal Arena i København, når braget mod vores svenske naboer venter.

De særlige rammer markerer, at dansk kvindehåndbold er tilbage i den absolutte verdenstop. Kampen er nemlig holdets første på dansk grund siden EM-sølvet i november, og derfor skal det bedste resultat i 18 år fejres.

Rigtig mange håndboldfans tager del i festen, og over 8.000 billetter er på nuværende tidspunkt solgt. Dermed bliver kampen historisk, for aldrig før har der været så mange tilskuere til en landskamp i kvindehåndbold herhjemme, når ikke der har været tale om kampe i forbindelse med et mesterskab. En opbakning der betyder rigtig meget for de danske spillere, fortæller Anne Mette Hansen.

- Det bliver uden tvivl en fantastisk oplevelse, som jeg ved, at hele holdet glæder sig enormt meget til. At spille en landskamp er altid noget helt specielt, men denne her giver da lidt ekstra sommerfugle i maven, så tusind tak til alle jer, der har valgt at komme og heppe på os.

- Vi håber at kunne give alle en fed oplevelse og levere en god præstation på banen, så vi kan sende svenskerne retur med et nederlag, siger hun.

"En håndboldmæssig fantastisk tid vi lever i"

Både i 2010 og 2015 spillede Danmark foran femcifrede antal tilskuere til henholdsvis EM og VM i Jyske Bank Boxen i Herning, ligesom holdet kan se frem til igen til VM på hjemmebane til december.

Men for testkampe er der altså tale om tilskuerrekord for kvindelandsholdet. En søgning i Dansk Håndbold Forbunds landskampsstatistik viser, at den seneste rekord formentlig er fra 1984, hvor Danmark også mødte Sverige i en dobbeltlandskamp for både kvinde- og herrelandsholdet i Brøndby Hallen foran 5.600 tilskuere.

Håndboldhistoriker Thomas Ladegaard tøver ikke med at kalde det flotte fremmøde tirsdag aften for ekstraordinært.

- Det er usædvanligt, at vi lever i en tid, hvor både kvinderne og herrerne på samme tid har hold, der vinder medaljer til slutrunderne og hver især kan fylde en hal som Royal Arena. Vi skal vel tilbage til starten af 60’erne for at finde noget lignende. På den måde lever vi i Danmark i en håndboldmæssig fantastisk tid, og det skal vi huske at nyde, siger Ladegaard, der også er vært på Mediano Håndbold.

De sidste billetter til landskampen mod Sverige kan købes her.

Kampen vises også på TV 2 fra klokken 20.50, ligesom den kan følges i radioen i LIGA på P4.

Vælg forbund

Luk