Nyheder og presse
Del
Håndboldkvinderne var topseedet ved lodtrækningen til EM-kvalifikationen. Foto: Lars Møller
Kvindelandshold
Nyt fra DHF

Håndboldkvinderne slipper med to modstandere i EM-kval

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj og Jens Jacob Juulsager
20. apr 2023Kl. 10:38

Polen og Kosovo venter for kvindelandsholdet, efter Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) torsdag eftermiddag trak lod til kvalifikationen frem mod EM 2024 i Østrig, Ungarn og Schweiz.

Det var den eneste gruppe med blot tre og ikke fire hold, som Danmark havnede i ved lodtrækningen, der blev foretaget i EHF’s tv-studie i Zürich.

Polen og Kosovo er modstanderne i kvalifikationsturneringen til EM i 2024, og dermed møder Håndboldkvinderne intet hold fra fjerde og nederste seedningslag. De to bedste hold fra gruppen går videre til mesterskaberne i Østrig, Ungarn og Schweiz.

En lodtrækning som landstræner Jesper Jensen er fint tilfreds med.

- Generelt set er jeg godt tilfreds med vores lodtrækning. Polen var nok et af midterholdene i andet seedningslag, så der var helt sikkert nogle nationer, der var nemmere at komme forbi. Men til gengæld er Kosovo nok i den nederste del af tredje seedningslag. Så det er helt sikkert et krav, at vi går videre, siger han.

31 lande skulle fordeles i otte grupper, hvorfra de bedste to hold i hver gruppe og de samlet set fire bedste treere indløser billet til EM, der i 2024 udvides til i alt 24 deltagende lande.

Mulighed for at tænke i andre baner

Danmark var som forsvarende EM-sølvvindere placeret i øverste seedningslag ved lodtrækningen og var dermed sikre på at undgå andre store nationer som Frankrig, Tyskland, Holland, Sverige, Spanien, Montenegro og Kroatien.

At Danmark kun skal spille fire og ikke seks kvalifikationskampe, som i de øvrige grupper, ser landstræner Jesper Jensen som både godt og skidt.

- Vi misser godt nok to landskampe, men det giver også mulighed for at tænke i andre baner i et OL-år med et tæt kampprogram.

- Så må vi se, om vi skal bruge den ekstra tid på at søge efter andre træningsmodstandere, om vi udelukkende vil træne selv eller give spillerne nogle ekstra fridage til at restituere. Det må vi kigge på, når vi kommer nærmere, hvad der giver bedst mening, siger han.

Mødet med Kosovo bliver det første nogensinde, mens Håndboldkvindernes seneste opgør mod Polen ligger tilbage i 2018.

Nu starter arbejdet med at planlægge kampene, men det ligger ud fra EHF's terminer fast, at Danmark åbner kvalifikationen hjemme mod Kosovo den 11. eller 12. oktober 2023, mens udekampen spilles den 14. eller 15. oktober. Møderne med Polen starter med en udekamp den 28. eller 29. februar næste år og hjemme den 2. eller 3. marts, mens der altså pt. ikke ligger nogen landskampe under samlingen i april 2024.

De otte grupper fordeler sig således: 

Fire nationer er allerede kvalificeret til EM. Det gælder de tre værtslande samt de forsvarende mestre fra Norge.

Kom forrest i køen til billetsalget   
Vil du sikre dig en forlomme i køen til billetsalget for kommende landskampe for både Håndboldkvinderne og Håndboldherrerne? Så s
kriv dig op til at modtage nyheder og info om presale her.

Vælg forbund

Luk