Nyheder og presse
Del
Ann Cecilie Møller og Frida Nygaard Ulrichsen er blandt de udtaget spillere, der også var med til VM sidste år. Foto: IHF/kolektiff
Kvindelandshold

Her er kvindelandsholdets trup til EM i beach handball

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
24. apr 2023Kl. 19:12

Der er både debut og comeback til flere spillere, når beachlandsholdet rejser til EM i Portugal fra den 24.-28. maj. Se truppen her.

Opdateret den 4. maj: Lucca Hede fra AGF er udtaget som den 12. spiller i EM-truppen.

En god blanding af unge og rutinerede kræfter skal repræsentere Danmark, når det 13. europamesterskab i strandhåndbold skal afgøres i slutningen af maj.

Således har landstræner Morten Frandsen Holmen nu sat navne på 11 ud af de 12 kvinder, der skal med til EM. En udtagelse, der har givet flere hovedbrud end sædvanligt:

- Mesterskabet ligger tidligt i beach-sæsonen i år, så jeg har skulle se bort fra de spillere, der stadig er i gang med den indendørs håndboldliga. Når det er sagt, har de udtaget spillere leveret et virkeligt højt niveau til forårets to landsholdsamlinger, så jeg er meget tilfreds med vores EM-hold, fortæller landstræneren.

Her er EM-truppen:
Ann Cecilie Frühstück Møller, HEI
Camilla Larsen Degn, Skanderborg Håndbold
Ditte Folden Vind, DHG
Frederikke Lærke Seeliger, Roskilde Håndbold
Frida Nygaard Ulrichsen, Gudme HK
Johanne Uhrhammer, Næsby IF
Line Gyldenløve Kristensen, Bjerringbro fH
Lucca Hede, AGF
Melanie Fuglsbjerg, NSK Håndbold
Rikke Thyrsted Enevoldsen, Bjerringbro fH
Sandra Therkildsen Hansen, TPI Odense
Siw Aabech, Kristianstad

Debuter og glædelige gensyn
Udover fem gengangere fra sidste års VM-hold er der stærke comebacks til flere profiler med god mesterskabserfaring. Ditte Folden Vind, Frederikke Lærke Seeliger og Melanie Fuglsbjerg, der var med til at vinde EM-guld i 2019, er tilbage på landsholdet. Det samme er Rikke Thyrsted Enevoldsen, der vandt EM-sølv med Danmark i 2021.

Samtidig er der blevet plads til to debutanter:

- Johanne Uhrhammer er en spændende ny spiller med imponerende flyveparader, så hun kommer ind og får en vigtig rolle i forsvaret. Og så bliver det glædeligt at give slutrundedebut til Siw Aabech, der i flere år har præsteret flot i klubregi, siger Morten Frandsen Holmen.

12. spiller udtages efter kommende samling
Inden både kvinde- og herrelandsholdet i strandhåndbold drager mod EM i Portugal, samles begge landshold til de sidste forberedelser i Fjerritslev fra den 3.-6. maj. Herefter vil en målvogter blive udtager som den 12. spiller på EM-holdet.

Udover den ovenstående EM-trup er følgende spillere også blevet indkaldt til landsholdssamlingen i Fjerritslev:
Cecillie Kjær Lindgaard, Hadsten Håndbold
Ida Winding, Næsby IF
Josephine Indiane Lund Mahler, Horsens HK

Følg beachlandsholdene på Facebook og Instagram, hvor vi blandt andet vil vise højdepunkter fra træningskampe mod Norge til den kommende samling.

Vælg forbund

Luk