Nyheder og presse
Del
Damelandshold
Nyt fra DHF

Herning bliver værtsby ved kvindernes VM i 2023

Skrevet af Frederik G. Schmidt
11. nov 2021Kl. 10:00

Det er nu officielt, at Håndbolddamerne skal spille alle deres kampe i Herning i Jyske Bank Boxen, når VM i kvindehåndbold løber af stablen i Danmark, Norge og Sverige i 2023.

Herning og ikke mindst Jyske Bank Boxen bliver atter engang værter for en stor håndboldfest i Danmark. Jyske Bank Boxen har allerede nu dannet rammerne for et hav af danske landskampe, og den flotte arena var senest i VM-sammenhæng hjemmebane for herrelandsholdet i 2019, mens også kvindelandsholdet havde hjemmebane i Boxen ved VM i 2015.

Nu er Herning igen klar til at byde kvindelandsholdet og andre nationer velkommen til VM-kampe i byen, hvor der bliver rig mulighed for at støtte Håndbolddamerne ved en eller flere kampe i det midtjyske. Her spilles nemlig både indledende kampe, kampe fra mellemrunden, kvartfinaler, semifinaler og finale – og Jyske Bank Boxen kommer til at lægge gulv til samtlige danske kampe ved mesterskabet. Den konstatering skaber begejstring i Herning:

”Vi er enormt glade for at skulle være værter for VM i kvindehåndbold i 2023, og Jyske Bank Boxen er en fantastisk hjemmebane for Danmark og for det danske landshold. Jeg er utroligt stolt over, at det endnu engang er lykkedes at trække et VM til Herning Kommune. Vi har fortsat et stort fokus på at tiltrække store events til Herning til glæde og gavn for vores by, vores erhvervsliv og vores borgere,” siger borgmester Dorte West.

Hos MCH glæder man sig til at byde de mange fans velkommen:

"Vi glæder os til, at Jyske Bank Boxen for sjette gang lægger gulv til et Europa- eller verdensmesterskab i håndbold, og til at 'Hele Danmarks Hjemmebane' igen kan samle håndboldfans fra hele landet og udlandet. Det er altid en ganske særlig oplevelse at danne rammen om et internationalt mesterskab, og vi takker for den tillid, som IHF og Dansk Håndbold Forbund igen har vist os," siger administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen.

Og hos Dansk Håndbold Forbund ser man også frem til igen at have Herning som samarbejdspartner ved et mesterskab:

”Herning Kommune og MCH Messecenter Herning har gang på gang været en fantastisk samarbejdspartner for os i Dansk Håndbold Forbund, når vi sammen har arrangeret slutrunder. Vi har med både kvindelandsholdet og herrelandsholdet holdt store håndboldfester i Herning – og nu glæder vi os til igen at kunne byde en masse danske fans velkommen til spændende landskampe ved en VM-slutrunde,” siger Henrik M. Jacobsen, der er direktør i Dansk Håndbold Forbund.

Dansk Håndbold Forbund arbejder ligeledes på at tilknytte en eller flere byer som VM-værter.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE