Nyheder og presse
Del
Bredde
Nyt fra DHF

Kommentar: Håndbolden bliver kørt over… igen

07. maj 2021Kl. 09:00

For anden gang på en uge er vi i håndbolden blevet kørt totalt og aldeles over af de danske politikere. I Dansk Håndbold Forbund er vi rystede, skuffede og frustrerede.

Af Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund.

Vi var mildest talt ikke imponerede, da vi i mandags så den politiske aftale, som skulle danne rammen for den kommende genåbning af samfundet. Her erfarede vi, at politikerne havde prioriteret danskernes alkoholkultur over de sunde idrætsvaner. Indendørsidrætten med kontakt kunne ikke få lov at gå i gang d. 6. maj.

Skuffelsen var stor, men midt i ærgrelsen så vi dog et lille lyspunkt: Kontaktidrættens mange medlemmer over 18 måtte nok ikke udøve deres sport i kamplignende situationer, men de kunne dog komme i hallen og lave fysisk træning uden kropskontakt. Og denne gang tilmed med et ekstra sikkerhedsperspektiv i form af corona-passet.

I går erfarede vi så, at dødsstødet til kontaktsporten blot ikke var sat ordentligt ind. I udarbejdelsen af de endelige retningslinjer har man skrevet ind, at kontaktsportens – og hermed altså håndboldens – medlemmer slet ikke må møde ind i hallen. Alle over 18 og under 70 skal blive udendørs og træne.

Vi er mildest talt rystede i Dansk Håndbold Forbund. Sidste gang hele idrætsverdenen var lukket ned, fik vores medlemmer ved genåbningen lov at komme i hallen og træne på lige fod med de øvrige idrætsgrene. Dog skulle vi sikre i vores retningslinjer, at vores medlemmer undlod kontaktdelen. Og det gik fint! Så vi var ikke et øjeblik i tvivl om, at det naturligvis også denne gang – med et coronapas oven i hatten – var sikkert, at håndbolden kunne komme indendørs og træne uden kropskontakt. Sådan skulle det ikke gå!

Nu står vi så her. Eller ligger ned. På dagen, hvor vores foreninger har gjort klar til at komme tilbage i hallen og træne. Vi er blevet kørt over for anden gang på en uge, og det er efterhånden svært af få luft og rejse sig efter endnu en mavepuster.

Håndboldens medlemmer må vente til næste genåbning d. 21. maj, før de igen kan komme i hallen og træne. Det mest bizarre i det her er, at de samme medlemmer må mødes på bar fredag aften, men lørdag formiddag må de ikke træne håndbold indendørs uden kropskontakt. Hvor er logikken i det?

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE