Nyheder og presse
Del
Den nykårede Danmarksmester fra Odense Håndbold, Freja Hammer (tv.), er en del af kvindelandsholdet i Beach Handball. Foto: Uros Hocevar/kolektiff
Damelandshold

Ni kvinder udtaget til VM i beach handball

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
01. jun 2022Kl. 14:08

En debutant og en nykåret Danmarksmester er blandt spillerne i truppen, som drager til Kreta og dyster om VM-trofæet fra den 21.-26. juni.

OPDATERET den 14. juni 2022: Målvogteren Mathilde Bisgaard Johansen er blevet efterudtaget som den 10. og sidste spiller i truppen.

Om 18 dage sidder både kvinde- og herrelandsholdet i beach handball i en flyver på vej til Grækenland for at spille VM. Efter aflysningen af verdensmesterskaberne i 2020 summer beach-miljøet ekstra meget af spænding over at skulle konkurrere på sportens største scene.

Landstræner Morten Frandsen Holmen har nu udtaget ni ud af de ti kvinder, der skal repræsentere Danmark. Udover den nykårede Danmarksmester fra Odense Håndbold, Freja Hammer, vil en yderligere målvogter blive efterudtaget i næste uge.

”Truppen består af både rutinerede og nyere spillere. Sølv-holdet fra sidste års EM er godt repræsenteret, men vi glæder os også til at give Camilla Degn, som har været inde omkring landsholdet længe, sin mesterskabsdebut,” siger Morten Frandsen Holmen.

Landstræneren har udtaget følgende spillere:
Målvogter:
Freja Hammer Fagerberg, Odense Håndbold
Mathilde Bisgaard Johansen, Horsens HK (efterudtaget d. 14. juni 2022)

Forsvarspillere:
Emma Mogensen, Aarhus United
Sandra Therkildsen, TPI Håndbold
Anna Lillesø, Silkeborg Voel KFUM

Piruettespillere:
Line Gyldenløve, Bjerringbro FH
Ann Cecilie Møller, HK Halden (Norge)
Frida Nygaard Ulrichsen (SG 09 Kirchhof (Tyskland)
Camilla Degn, Randers HK

Specialister:
Line Berggren Larsen, Aarhus United

Se beach-herrernes trup her og følg beach-landsholdene på Facebook og Instagram, hvor vi også vil dele links til streaming af VM-kampene i juni måned.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE