Nyheder og presse
Del
Flere unge skal fortsætte med at spille håndbold, når de flytter til studiebyerne. Foto: Jan Christensen
Bredde
Nyt fra DHF

Nyt projekt skal få liv i håndbolden i studiebyerne

19. mar 2021Kl. 13:46

Et nyt projekt under navnet ”Håndbold i studiebyerne” skal få de håndboldspillende studerende i Aarhus-området tilbage på håndboldbanen. Projektet skal også inspirere andre studiebyer til at følge trop.

Dansk Håndbold Forbund ønsker at skabe en lettere vej ind i håndboldklubben, når unge flytter fra hjembyen til en ny by for at studere. Det sker gennem det nye projekt Håndbold i studiebyerne, som er søsat af Dansk Håndbold Forbund og skal udføres i Kreds 5 i Aarhus.

Projektet har fokus på at samarbejde med de unge. Vi skal både i dialog med dem, som ikke er startet i en ny klub, og vi skal også inddrage de unge, der er startet i en ny klub, for at få indsigt i hvordan man kan engagere andre unge håndboldspillere til at gøre det samme. 

Projektet skal skabe synlighed ude på uddannelsesstederne og i studenterforeningerne, og så skal et samarbejde med de lokale foreninger være med til at udvikle seniorafdelingerne og klubmiljøerne i Kreds 5.

Det nye projekt glæder Betina Lyng Bjerre, der er formand for Bredde- og udviklingsudvalget i Dansk Håndbold Forbund:

”Vi er meget glade for at have søsat projektet Håndbold i studiebyerne i Aarhus og Kreds 5, fordi et er en vigtig opgave for os at fastholde vores unge seniorspillere, når de flytter til en studieby. Arbejdet i Aarhus er et pilotprojekt, som hele håndbolddanmark efterfølgende kan få glæde af gennem den viden og de erfaringer, som projektet skaber.”

I Kreds 5 er formand Henrik Larson også begejstret over at være en del af projektet og udviklingen af dansk håndbold:

”I Kreds 5 ser vi frem til at samarbejde med foreningerne om at skabe om at skabe attraktive seniormiljøer, som de unge spillere har lyst til at være en del af. Vi ønsker at vise, at i de aarhusianske håndboldforeningerne er der et håndboldhold til alle, hvor de unge studerende kan opbygge et socialt netværk, som er afgørende for at falde godt til i en ny by. Vi er stolte af at være med til at styrke vidensgrundlaget for hele håndbolddanmark på dette område,” fortæller han. 

Når projektet er slut, skal det ende ud i en metode og viden, som kan inspirere andre studiebyer såsom Aalborg, Odense, København og Esbjerg til at følge trop og engagere de håndboldspillende studerende til at starte i en klub nær dem.

Håndboldklubberne er en del af projektet

For at det skal lykkes at få flere studerende ind i klubberne, er det vigtigt, at foreningerne er klar til at tage imod nye spillere, vil stille deres erfaring med studiemiljøer til rådighed og spare med andre klubber om alt fra idéer til udfordringer.

Derfor vil alle foreninger i Kreds 5 blive involveret på det niveau, de ønsker at være med. Man kan enten være kerneklub, hvor man allerede har en seniorafdeling, men ønsker at styrke studiemiljøet. Her er det vigtigt, at der er plads og ressourcer til at tage imod nye spillere i løbet af sommeren og efteråret.

Man kan også være inspirationsklub, som allerede har velfungerende studiemiljøer i klubben, og som gerne stille sin viden og sparring til rådighed for projektet, andre håndboldforeninger og håndboldnetværket.

Den sidste mulighed er at blive netværksklub. Netværksklubberne er meget nysgerrige på projektet, men har ikke ressourcerne til på nuværende tidspunkt at gå ind i et forløb. De er i stedet velkommen til at lytte med og sparre om spørgsmål og overvejelser.

Projektet løber i første omgang i perioden 1. marts til 30. november 2021.

Vil du vide mere om projektet Håndbold i studiebyerne, er du velkommen til at deltage på netværksmødet i uge 14 og det efterfølgende opsamlingsmøde i uge 15. Du kan også kontakte projektmedarbejder Mads Bo Jensen, som står for den overordnede kommunikation, koordinering og kontakt til klubberne.

Mads Bo Jensen kan kontaktes på mail mbj@dhf.dk og telefon 41820937.

Hvis du vil vide mere om Dansk Håndbold Forbunds arbejde med seniorhåndbold generelt, så kontakt fagansvarlig Anna Katrine Sand på 24843136 eller asa@dhf.dk.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE