Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde
Nyt fra DHF

Opdaterede retningslinjer om baner

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
13. maj 2020Kl. 15:20

Rigspolitiet har udstukket nye retningslinjer for opstregning af baner, som gør det nemmere at organisere udendørs træning.

De tidligere retningslinjer, som betød, at alle baner skulle være opstreget med kridt, er nu blevet blødt op, sådan at også selvorganiseret træning kan lade sig gøre, hvis blot man tydeligt afmærker træningsområdet.

De opdaterede retningslinjer fra Rigspolitiet betyder derfor, at træning kan foregå på et hvilket som helst udendørsareal, hvis blot man følger nedenstående retningslinjer. 

Der må maksimalt forsamles 10 personer inkl. træner/instruktør/forældre pr. udendørs bane. Håndboldaktiviteter kan foregå på forskellige størrelser af baner, der følger mål for fodboldbaner. Følgende mål gælder for fodboldbanestørrelser:

  • 11-mands bane =10 personer (spillere og trænere) 105x68 m
  • 8-mands bane = 10 personer (spillere og trænere) 68x52,5 m
  • 5-mands bane = 10 personer (spillere og trænere) 40x30 m


Banerne skal være tydeligt afmærket. Det kan enten gøres med kridt/maling eller ved hjælp af kegler med minebånd imellem. Der må ikke kunne opstå tvivl om, hvor banearealet er, og derfor anbefales det ikke at bruge almindelige kegler eller toppe. Alle baner skal være afmærket med minimum to meters afstand. Husk, at der ikke må opholde sig forældre eller spillere mellem banerne. 

Vælger klubben at bruge almindelige kegler eller toppe, skal de sikre sig, at det lokale politi accepterer det som tilstrækkelig afmærkning.

Hvis der er flere grupper af maksimalt 10 personer til stede på det samme idrætsanlæg, skal man sikre, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe. Hvis træningen kan tilrettelægges i grupper af maksimalt 10 personer, som holdes indbyrdes effektivt adskilt, har egne trænere og i øvrigt i praksis reelt overholder forbuddet mod forsamlinger mv. på mere end 10 personer, vil det være muligt at afvikle flere træningsforløb på en gang.

Dansk Håndbold Forbund har tidligere meldt ud, at man må opholde sig 10 personer på en beachbane. Da det desværre ikke er alle politikredse, der vil acceptere denne retningslinje, kan man evt. gå i dialog med den lokale politikreds for at sikre sig, at det er i orden at træne på beachbanen. Retningslinjen overholder dog langt det mål, der er sat for antal af kvadratmeter pr person i fx storcentre, og derfor bør man kunne tale sig frem til en løsning med det lokale politi.

For mere information
Katrine Munch Bechgaard, kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund, kmb@dhf.dk, tlf. 6137 9896

Vælg forbund

Luk