Nyheder og presse
Del
Assistenttræner Lars Jørgensen vil ikke være at finde på bænken til kampen onsdag aften. Foto: Lars Møller
Kvindelandshold

Positive-coronatests rammer landsholdet inden kamp mod Norge

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
16. nov 2022Kl. 18:17

Assistenttræner Lars Jørgensen og stregspiller Kaja Kamp er blevet isoleret på grund af positive svar på en coronatest onsdag, og vil derfor ikke være til stede ved Danmarks sidste mellemrundekamp senere.

En ærgerlig melding har ramt det danske kvindelandshold på dagen for den sidste mellemrundekamp mod Norge. Stregspiller Kaja Kamp Nielsen og assistenttræner Lars Jørgensen er lige nu isolerede, efter at de begge er testet positive for coronavirus onsdag. Resten af holdet er testet negative og er til rådighed til onsdagens kamp, men alle skal PCR-testes igen torsdag.

Hele landsholdet blev onsdag formiddag kviktestet, da nyligt EM-indkaldte Kaja Kamp onsdag morgen modtog et positivt testresultat på den påkrævede PCR-test, hun fik taget ved ankomst til Ljubljana, til trods for at Kamp inden afrejse fra Danmark blev testet negativ.

- På grund af Kajas positive test skulle hele holdet kviktestes, og her testede Lars Jørgensen positiv som den eneste. Derfor blev han umiddelbart efter PCR-testet for at få bekræftet resultatet af kviktesten. Svaret på PCR-testen var så også positivt, og derfor er han nu isoleret på hotellet, mens resten af truppen i morgen skal PCR-testes, fortæller sportschef Morten Henriksen. 

Mistænkte tidligere smitte
At Kaja Kamp testede positiv ved ankomst, kom som en overraskelse. Foruden at hun testede negativ, inden hun rejste til Slovenien, var hun også smittet med coronavirus for blot omkring 14 dage siden.

Derfor mistænkte holdets læge, Morten Storgaard, at der var tale om tidligere smitte, som testen havde fanget, og Kamp blev derfor ligesom Lars Jørgensen PCR-testet onsdag.

- Da vi modtag Kajas positive svar, havde vi en mistanke om, at der kunne være en fejl i testen, da hun for små 14 dage havde Corona og inden afrejse testede negativ. Derfor mente vi, at der kunne være tale om gammel smitte, og derfor blev hun sammen med Lars Jørgensen igen PCR-testet. Men hun tester stadig positiv og er derfor fortsat i isolation, fortæller Morten Henriksen.

For at følge EHF’s Coronaprotokol skal hele det danske landshold PCR-testes torsdag.

Allerede inden kampen mod Norge onsdag aften er det danske landshold sikret avancement til semifinalerne, efter at Ungarn slog Slovenien tidligere i dag.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE