Nyheder og presse
Del
Kvindelandshold
Nyt fra DHF

Sølvmedaljer til Håndboldkvinderne efter flot EM

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
20. nov 2022Kl. 22:15

Trods stærk fight måtte Danmark se sig besejret af Norge i finalen, men EM slutter alligevel med det bedste danske resultat i 18 år.

Det var marginalerne, der blev afgørende i EM-finalen mellem Danmark og Norge. For Håndboldkvinderne formåede at presse de forsvarende norske Europamestre helt ud i torvene, og halvvejs i anden halvleg førte Danmark med fire mål men måtte til sidst se sig slået med 25-27.

Selvom skuffelsen i minutterne efter finalen stod malet i ansigterne på de danske spillere, så er der grund til at være enormt stolt over EM-sølvet, der er dansk kvindehåndbolds største resultat siden 2004.

Dermed fortsætter Håndboldkvinderne den klatretur tilbage mod den absolutte verdenstop, der for alvor tog fart med fjerdepladsen ved EM for to år siden, fortsatte med VM-bronze sidste år og nu har udløst sølv. Det gør naturligvis ikke forhåbningerne mindre for næste års VM, der spilles på dansk grund med tusindvis af fans i ryggen på hjemmebanen i Herning.

- Det er en helt igennem imponerende præstation, som Håndboldkvinderne og hele staben har leveret ved EM. Men at kvindelandsholdet efter 18 år igen står i en stor finale, er også en fælles bedrift for hele håndbolddanmark. Vores tusindvis af frivillige ildsjæle, der hver dag skaber gode fællesskaber og oplevelser for børn og unge, er med til at lægge grundstenen for den talentudvikling, der har bragt Håndboldkvinderne helt tilbage i verdenstoppen, siger formand i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen.

Mandag skal sølvmedaljerne fejres, når Håndboldkvinderne lander til hyldest i Københavns Lufthavn, hvor alle håndboldfans er velkomne til at tage imod holdet.

Program for mandagens fejring:

  • Klokken 13.50 lander Håndboldkvinderne i Københavns Lufthavn
  • Når holdet har afhentet deres bagage, er der officiel modtagelse og fejring i terminal 3
  • Taler ved repræsentanter fra Dansk Håndbold Forbund


Hele Dansk Håndbold Forbund ønsker Håndboldkvinderne stort tillykke med de flotte sølvmedaljer!

Vælg forbund

Luk
ANNONCE