Nyheder og presse
Del
Team Esbjerg vinder Santander Cup for andet år i træk. Foto: Kasper Glintborg / Divisionsforeningen
Liga & 1. division damer
Nyt fra DHF

Team Esbjerg er vindere af Santander Cup for andet år i træk

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
02. apr 2023Kl. 18:01

Det blev vestjyderne, der efter en finalesejr over Odense Håndbold kunne løfte pokalen og lade sig fejre som vindere af Santander Cup 2022.

I en flot kulisse i JYSK Arena i Silkeborg blev pokalturneringen afgjort søndag eftermiddag. I en tro kopi af sidste års pokalfinale var det Odense Håndbold mod Team Esbjerg, som skulle forsøge at gentage triumfen fra sidste år.

Ved pausestillingen 12-13 til Team Esbjerg var det ikke til at forudsige, hvem af de to hold, der skulle løbe med sejren. Begge hold trykkede på i kontrafasen og gav dommerne rigeligt at se til med hård fysik i begge forsvar.

Men som anden halvleg skred frem, steg scoringsprocenten hos vestjyderne, mens den omvendt dalede hos fynboerne – godt hjulpet på vej af mange redninger fra Anna Kristensen i Esbjerg-målet. Da slutfløjtet lød, kunne Esbjerg-spillerne løfte armene i vejret og fejre sejren på 33-22. En 11-målssejr, som de i øvrigt også tog i pokalfinalen mod Odense sidste år.  

Anna Kristensen blev kåret til Årets Pokalfighter, og Esbjerg-keeperne har det med at være afgørende i pokalfinalen. Sidste år var det nemlig Team Esbjergs Rikke Poulsen, der fik titlen.

I bronzekampen tidligere på dagen vandt Silkeborg-Voel 28-27 over Nykøbing Falster Håndbold. Det var Silkeborg-Voels første plads i Santander Final4 i klubbens historie, og der var derfor stor glæde at spore hos spillerne, da de på hjemmebane i JYSK Arena fejrede bronzemedaljerne.

Dansk Håndbold Forbund ønsker Team Esbjerg tillykke med pokaltriumfen og siger tak til alle fire Final4-deltagere og fremmødte tilskuere for en weekend med masser af flot håndbold.

Vælg forbund

Luk