Nyheder og presse
Del
Arnór Atlason har forlænget sin kontrakt frem til 31. august 2023 forud for U20-herrernes EM. Foto: Uros Hocevar / kolektiff
Herrelandshold
Nyt fra DHF

Trænerteams fortsætter på mandlige U-landshold

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
06. jul 2022Kl. 13:06

Umiddelbart før åbningen på U20-herrernes EM er aftalerne blevet forlænget med alle trænere og ledere på de mandlige ungdomslandshold.

Når U20-landsholdet torsdag løber på banen til deres første kamp ved EM i Portugal, er der styr på fremtiden på sidelinjen for det mandlige U20-/U21-landshold.

Landstræner Arnór Atlason, der sideløbende er assistenttræner i Aalborg Håndbold, har nemlig forlænget sin aftale med Dansk Håndbold Forbund for et år, så den nu løber til udgangen af august 2023. Dermed færdiggør han arbejdet med årgang 2002/2003, som næste sommer slutter i ungdomsregi med U21-VM.

Det øvrige lederteam med Simon Dahl Jørgensen (assisterende landstræner), Niels Jensen (målvogtertræner) og Morten Frank (fysioterapeut) har alle sammen tilsvarende aftaler, der gælder til 31. august 2023.

Trænerteamet der står i spidsen for de yngre årgange på det mandlige U18-/U19-landshold fortsætter også alle deres vigtige arbejde med at forme fremtidens håndboldstjerner.

Her har landstræner Simon Sørensen forlænget sin aftale med tre år, så den nu løber til udgangen af august 2025, og dermed følger han årgang 2004-2005 til dørs i ungdomsregi.

Hele teamet omkring Simon Sørensen har ligeledes forlænget deres aftaler til 31. august 2025. Det drejer sig om Mathias Albrektsen (assisterende landstræner), Anders Petersen (målvogtertræner) og Jacob Baagøe (fysioterapeut).

Forlængelser underbygger ny talentstrategi
Sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, er glad for, at hele kabalen på herresiden nu er gået op, og at man sikrer kontinuiteten i arbejdet med landets største talenter.

”Vi har et fagligt virkelig stærkt setup på begge vores ungdomslandshold på herresiden og nogle ledergrupper, der supplerer hinanden godt. Så jeg er utrolig glad for, at begge besætninger fortsætter med de to kompetente og vellidte landstrænere, Arnór Atlason og Simon Sørensen, i spidsen.”

”Samtidig understøtter kvaliteterne hos vores trænerteams også de tanker, der ligger bag vores reviderede talentstrategi, som ’kastes’ i gang til efteråret. Jeg er derfor sikker på, at de – i samarbejde med de mange kompetente ledere og frivillige ildsjæle rundt om i klubberne, på akademier og så videre – nok skal gøre deres til, at vi også fremadrettet kan vinde medaljer med håndboldherrerne,” siger Morten Henriksen.

Ved det kommende U20-EM er Arnór Atlasons mandskab i gruppe med Færøerne, Ungarn og Slovenien. Mesterskabet løber fra den 7. til 17. juli, og Danmarks kampe kan følges direkte på TV3 Sport, TV3 Max og Viaplay.

Simon Sørensen (midt for til venstre) og resten af trænerteamet omkring U18-/U19-landsholdet har forlænget deres kontrakter med tre år. Foto: Lars Møller

Vælg forbund

Luk
ANNONCE