Nyheder og presse
Del
Der var tilfredshed at spore hos begge ungdomslandstrænere efter dagens EM-lodtrækning.
Børn og unge

U17- og U19-kvindernes EM-modstandere er fundet

Skrevet af Frederik G. Schmidt
10. feb 2021Kl. 12:21

Onsdag formiddag trak Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) lod til grupperne ved sommerens U17- og U19-EM på kvindesiden, hvor det blev til fine lodtrækninger for begge danske landshold.

Der har været lange udsigter til ungdomslandskampe for U17- og U19-kvinderne de seneste mange måneder, men i dag tændte EHF et lys i coronamørket, da der blev trukket lod til grupperne til U17-EM i Montenegro og U19-EM i Slovenien.

U17-landsholdet
De danske U17-kvinder kom i pulje med Østrig, de montenegrinske værter og Schweiz. En pulje, der ifølge U17-landstræner Flemming Dam Larsen er ganske fornuftig:

”Det er en fin lodtrækning for os. Det er en årgang, hvor der verden rundt jo ikke er spillet synderligt mange landskampe, og det gør det selvfølgelig svært for mig, hvis jeg skal vurdere styrkeforholdet holdene imellem i Gruppe A . Jeg hæfter mig dog ved, at vi skal møde værterne fra Montenegro. Her venter der spillerne en stor og lærerig oplevelse – særligt hvis der må komme tilskuere i hallen,” siger Flemming Dam Larsen og forsætter:

”Under alle omstændigheder er der nu noget at se frem til for spillerne. Det er stærkt motiverende for os alle,” siger U17-landstræneren.

De fire grupper til U17-EM.

U19-landsholdet
I den danske U19-lejr er de også tilfredse med dagens lodtrækning. Heine Eriksens tropper møder i Gruppe A Tyskland, værterne fra Slovenien samt Schweiz.

”Sidst jeg så holdene spille var til U17-EM for halvandet år siden. Det er umiddelbart svært at spå om nationernes udvikling, men alt taget i betragtning er det en fin lodtrækning for os. Der er i hvert fald stærkere puljer end vores til den slutrunde,” siger Heine Eriksen og fortsætter:

”Vi har i Danmark haft en hård nedlukning sammenlignet med nogle af de andre nationer, der måske har spillet mere håndbold end os. Under alle omstændigheder glæder vi os helt vildt til at træne fokuseret og motiveret frem mod et mesterskab. Dagens lodtrækning giver håb til både spillere og ledere – og nu kan vi se frem til at spille landskampe igen,” siger U19-landstræneren. 

Grupperne til U19-EM ser således ud. 

U17-EM afvikles fra den 3.-16. august i Podgorica i Montenegro, mens U19-EM løber af stablen fra den 8.-18. juli i Celje i Slovenien.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE