Nyheder og presse
Del
Børn og unge

U18-damernes VM-trup er nu fastlagt

Skrevet af Frederik G. Schmidt
06. jun 2018Kl. 13:30

U18-landstræner Flemming Dam Larsen har i dag sat navn på de 16 spillere, der indkaldes til tre landskampe mod Rumænien sidst på måneden, og som senere denne sommer skal spille med ved U18-VM i august.

Der venter U18-damerne en spændende sommer med en samling i Rumænien, hvor Danmark møder værterne, Norge og Montenegro. I juli deltager U18-damerne i Scandinavian Open Championship i Sverige, hvor formen testes af inden sommerens helt store højdepunkt: U18-VM i Polen.

U18-truppen ser således ud:
Sylvie Gamys, Ajax
Elma Halilcevic, DUH Esbjerg
Emilie Steffensen, FCM Håndbold
Camilla Faartoft, FCM Håndbold
Emilie Theil, FIF
Michala Elsberg Møller, FCM Håndbold
Anna Berger Wierzba, Aarhus United
Emma Laursen, Silkeborg-Voel KFUM
Frederikke Hedegaard, FCM Håndbold
Andrea Hansen, FIF
Naja Frøkjær-Jensen EH Aalborg
Mette Klostermann, Ajax
Christina Hansen Randers HK
Anno O. Kristensen, Skanderborg
Louise Jensen, FCM Håndbold
Laura Askvist, EH Aalborg

”Vi har skulle vælge mellem mange potentielle spillere til truppen, hvorfor der mere er tale om tilvalg fremfor fravalg af nogle. Det var bestemt ikke nogen nem udtagelse. Rigtig mange spillere har udmærket sig på fornemmeste vis,” fortæller U18-landstræner Flemming Dam Larsen, og fortsætter:

”Vi har valgt, at tage tre målvogtere med til denne slutrunde. Det er noget nyt, men også et udtryk for at der er mange spillere på et højt niveau. Vi har valgt ud fra en blanding af individuelle kompetencer og gode præstationer. Samtidig ønsker vi, at få skabt en god variation af spillere i truppen. Vi har allerede givet 35 spillere i denne årgang slutrundeerfaring, hvor vi til denne slutrunde eksempelvis også har fire slutrundedebutanter med. Det er et meget positivt tegn,” fortæller landstræneren.  

Truppen samles næste gang i Ishøj d. 20. juni, hvorefter turen går til Rumænien. Her venter der de danske U18-damer tre stærke modstandere.

”I Rumænien pudser vi formen af, hvor vi skal have forskellige individuelle spidskompetencer i spil. Vi samtidig også skal have styrket vores kollektive styrke mod gode mandskaber. Dernæst venter der også nogle forhåbentlig givtige kampe i Sverige inden VM løber af stablen,” afslutter Flemming Dam Larsen.

U18-VM i Polen afvikles fra d. 7.-19. august.
Husk du kan følge U18-damerne og de andre ungdomslandshold her på siden og på Facebook her.   

Vælg forbund

Luk