Nyheder og presse
Del
Kvindelandshold

U20-kvinder udtaget til VM i Slovenien

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
15. jun 2022Kl. 12:27

U20-landstræner Heine Eriksen har udtaget 16 spillere, der skal repræsentere Danmark, når det går løs ved U20-VM i næste uge.

Lige om lidt, helt præcist den 22. juni skydes U20 VM i Slovenien i gang. I dag har landstræner Heine Eriksen sat navne på de spillere, der skal med til det, der bliver deres sidste slutrunde som ungdomsspillere.

De 16 spillere er:                                                 
Mathilde Berner Rømer, Herning-Ikast Håndbold
Clara Skøtt, København Håndbold
Emilie Holst Firgaard, Aarhus United
Julie Søndergaard Lilholt, Aarhus United
Anne Christine Bossen, Holstebro Håndbold
Katrine Broløs Damgaard, Aarhus United
Maria Berger Wierzba, Toulon
Karen Klokker Poulsen, Skanderborg Håndbold
Frida Høgaard Nielsen, IK Savehöf
Lin Johannsen, Herning-Ikast Håndbold
Thea Hamann Rasmussen, Skanderborg Håndbold
Katrine Jacobsen, Gudme Håndbold
Alberte Ebler, Herning-Ikast Håndbold
Amanda Loft Hansen, Skanderborg Håndbold
Maja Munch Laursen, Silkeborg-Voel KFUM
Thilde H. Frandsen, Viborg HK

”VM bliver den sidste slutrunde for den her årgang og dermed også kulminationen på fem års arbejde. Så udover at vi skal forsøge at levere nogle gode resultater, så giver mesterskabet også spillerne et rigtig godt billede af, hvor de står i forhold til international håndbold og andre spillere på deres egen årgang, inden de for alvor træder ind i seniorhåndbolden,” fortæller landstræner Heine Eriksen og tilføjer:

”Mange af spillerne har været med hele vejen og nye er kommet til her sidst i forløbet. Vi har ved tidligere mesterskaber ligget lige under toppen, og i og med at vi har et meget spændende og talentfuldt hold, så tror jeg på, at vi kan tage af sted til mesterskabet og skabe nogle gode resultater og have en forventning om at kunne udfordre topholdene.”

De danske U20-kvinder var i sidste uge samlet og deltog blandt andet i træningsturneringen Scandinavian Open Championship. Her lagde landsholdet ud med en sejr over Holland på 30-23, derefter blev det til en sejr på 36-23 over Norge, men i sidste kamp blev det til et nederlag til svenskerne på 22-25.

Landsholdet møder igen ind den 20. juni og rejser herefter mod Slovenien, hvor VM afholdes fra den 22. juni – 3. juli. Danmark er i pulje med Argentina, Montenegro og Italien, og programmet for Danmarks tre indledende kampe ser således ud:

Programmet for Danmarks tre indledende kampe er:

22. juni Danmark - Montenegro kl. 18.30
23. juni Italien - Danmark kl. 18.30
25. juni Danmark - Argentina kl. 18.30

Se det fulde kampprogram og finde mere information om mesterskabet her. Der er ikke offentliggjort information om livestream af U20-VM endnu, men hold øje med vores Facebookside Ungdomslandsholdene – håndbold, hvor der løbende vil blive opdateret omkring kampene og om de bliver livestreamet.

Vælg forbund

Luk