Nyheder og presse
Del
Herrelandshold
Nyt fra DHF

Udskiftninger i herrernes udviklingstrup

Skrevet af Frederik G. Schmidt
21. apr 2021Kl. 10:41

Mathias Gidsel, Emil Jakobsen og Nikolaj Læsø forlader herrernes udviklingstrup, da de alle er indlemmet i truppen på A-landsholdet, mens fem nye navne tilføjes til udviklingstruppen.

Håndboldherrerne står som dobbelte verdensmestre og forsvarende olympiske mestre på en af de øverste skamler i international herrehåndbold – og den position skal gerne fastholdes i mange år frem.

Derfor har Dansk Håndbold Forbund og Team Danmark i fællesskab udarbejdet en udviklingsstrategi, der har til formål at identificere fremtidens A-landsholdsspillere ved at koncentrere udviklingsmidlerne på en begrænset gruppe spillere, der skal sikre, at herrelandsholdet også i fremtiden er med i verdenseliten. Udviklingsstrategien har allerede 1,5 år på bagen, og nu er tre spillere rykket videre fra udviklingstruppen til A-landsholdet. Der er tale om Emil Jakobsen, Nikolaj Læsø og Mathias Gidsel. Sidstnævnte har brugt udviklingstruppen som springbræt til A-landsholdet, og han understreger fordelene ved samarbejdet:

”Det har betydet meget for min udvikling. Jeg har haft adgang til de ypperste eksperter i og udenfor håndbolden. Jeg har blandt andet fået hjælp af Team Danmarks eksperter i forhold til kost og styrketræning, hvor jeg virkelig har rykket mig på en lang række parametre. Det har uden tvivl været en stor hjælp, der har sat skub i processen mod at blive A-landsholdsspiller,” siger Mathias Gidsel.

Udskiftningen af blandet andre Mathias Gidsel betyder, at der nu er plads til nye spillere. Ind kommer Emil Jessen, Mads Hoxer Hangaard, Mads Lenbroch, Oskar Vind Rasmussen og Simon Pytlick. Med de fem nye spillere ser udviklingstruppen således ud:

*Mads Lenbroch, Fredericia HK
Emil Lærke, GOG
*Emil Jessen, Århus Håndbold
Aaron Mensing, TTH Holstebro
Jonathan Würtz, Skjern Håndbold
*Simon Pytlick, GOG
Nikolaj Enderleit, TTH Holstebro
*Mads Hoxer Hangaard, Mors Thy Håndbold
*Oskar Vind Rasmussen, TMS Ringsted

*Nye i truppen

Det er assistenttræner for Håndboldherrerne, Henrik Kronborg, der har den koordinerende rolle i projektet, hvor fokus er at arbejde med individuelle indsatser bakket op af Team Danmarks eksperter inden for eksempelvis fysisk træning, sportspsykologi, ernæring og karrierevejledning. Han glæder sig over, at det nu er lykkedes for flere spillere at tage det næste skridt, mens han også ser frem til samarbejdet med nye talenter:

”Det er enormt positivt, når vi med hjælp fra vores udviklingsstrategi kan vise vejen til A-landsholdet for unge spillere. Det glæder mig selvfølgelig også, når vi ser spillere blive klar til at være en del af truppen på A-landsholdet. Det er blandt andet resultatet af et stærkt samarbejde mellem spillere, klubber, Team Danmark og Dansk Håndbold Forbund – til stor gavn for dansk herrehåndbold. Nu ser jeg frem til at arbejde videre med nye og eksisterende spillere i udviklingstruppen,” siger Henrik Kronborg.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE