Nyheder og presse
Del
GOG's U17-drenge løb med DM-guldet efter en sejr over TMS Ringsted i finalen søndag. Foto: John Svejer
Børn og unge
Nyt fra DHF

Unge håndboldtalenter foldede sig ud ved DM for U17 og U19

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
23. apr 2023Kl. 19:26

Endnu en fantastisk weekend i ungdomshåndboldens tegn er veloverstået, og de nye Danmarksmestre for U17- og U19-drenge og -piger er blevet kåret.

I weekenden har Danmarks dygtigste hold på U17 og U19 drenge- og pigesiden fightet, scoret og jublet ved Final4-stævnerne i Gudme og på Mors, og der skal lyde et stort tillykke til de nykårede Danmarksmestre fra Skanderborg Håndbold (U17 og U19 piger), GOG Håndbold og Mors-Thy Håndbold Akademi.

Derudover skal der også lyde en stor tak og et tillykke til alle klubber for en flot deltagelse, til værtsklubberne fra GOG og Mors-Thy Håndbold, de mange frivillige, til FHF og JHF for to fantastisk flotte DM-arrangementer - ligesom Ajax København og HRØ fortjener ros for et flot kvalifikationsstævne i Valby sidste weekend.

- Det har været en stor fornøjelse at følge weekendens kampe, som har været fyldt med intensitet både på banen men også blandt de mange medrejste tilskuere. Det er altid fantastisk at se de unge, entusiastiske håndboldspillere folde sig ud i disse rammer, og de fortjener at blive anerkendt for deres flotte resultater, fortæller talentchef i Dansk Håndbold Forbund Søren S. Frydendal.

Medaljefordelingen ved Ungdoms DM 2023:
Phønix Tag Arena i Gudme dannede ramme om U17-drenge og -pigers Final4-stævne, hvor der var deltagelse af Skanderborg Håndbold, Silkeborg-Voel KFUM, FIF/Ydun og GOG Håndbold på pigesiden, mens drengesiden var repræsenteret af GOG Håndbold, Mors-Thy-Skyum Håndbold Akademi, TMS Ringsted og FIF/Ydun.

Medaljetagere for U17 piger:

 1. Skanderborg Håndbold
 2. GOG Håndbold
 3. Silkeborg-Voel KFUM


Medaljetagere for U17 drenge:

 1. GOG Håndbold
 2. TMS Ringsted
 3. Mors-Thy-Skyum Håndbold Akademi


Final4-stævnet for U19-drenge og -piger blev afviklet i Sparekassen Thy Arena, Mors, hvor følgende hold på drengesiden var i aktion: Mors-Thy Håndbold Akademi, Skanderborg Håndbold, Nordsjælland Håndbold og GOG Håndbold. På pigesiden var der deltagelse af Horsens HK, Aarhus United, HIK og Skanderborg Håndbold.

Medaljetagere for U19 piger:

 1. Skanderborg Håndbold 
 2. Aarhus United
 3. Horsens HK


Medaljetagere for U19 drenge:

 1. Mors-Thy Håndbold Akademi
 2. GOG Håndbold
 3. Skanderborg Håndbold


Stort tillykke til alle medaljetagere!

Læs mere om weekendens mange kampe og resultater hos www.ubold.dk.

Ny model for kvalifikation prøvet af
Efter afviklingen af Ungdoms DM sidste år, var der et ønske fra talentchef Søren S. Frydendal om at få flere hold i spil til DM. Det har resulteret i, at en ny model for kvalifikationen til DM for både U17 og U19-holdene, i år blev prøvet af.

For U17 var 1’erne fra henholdsvis Øst og Vest Ligaerne kvalificeret direkte til DM, mens nummer 2-6 fra Vest og 2-4 fra Øst skulle deltage i et stort kvalifikationsstævne weekenden forinden.

For U19 var 1’erne fra henholdsvis Øst og Vest Ligaerne kvalificeret direkte til DM, mens nummer 2, 3 og 4 fra Vest og nummer 2 fra Øst mødtes i to play off-kampe. Og det var ifølge Søren S. Frydendal en succes.

- Vi havde et fantastisk kvalifikationsstævne for U17 i Valbyhallen sidste weekend, ligesom vi så god håndbold med høj intensitet og mange tilskuere til play off-kampene for U19. Jeg er ikke i tvivl om, at med sådan et set up har flere hold fået motivation til og oplevelsen af at spille afgørende kampe i en kulisse, der på mange måder minder om Final4 til DM.

- I vores talentstrategi er det også et mål at skabe mindre selektion og mere kompetenceudvikling, og det er jeg ikke i tvivl om, at vi blandt andet gør ved, at flest muligt af vores talenter spiller kampe med høj intensitet, stort pres, i fantastiske rammer med dygtige dommere osv. At vi så til DM lige kan lægge endnu et niveau på i forhold til intensitet og stemning er superfedt, slutter Søren S. Frydendal.

Vælg forbund

Luk