Nyheder og presse
Del
Morten Langvad (tv) modtager prisen på vegne Vamdrup IF af formand for Dansk Håndbold Forbund Morten Stig Christensen og konsulent for Tress Jan Wagner. Foto: Allan Jensen
Bredde
Nyt fra DHF

Vamdrup IF Håndbold er Årets Håndboldforening 2021

02. okt 2021Kl. 18:54

Håndboldklubbernes ekstraordinære gåpåmod under corona var temaet til Årets Håndboldforening 2021. Lørdag den 2. oktober blev Vamdrup IF kåret som vinder for deres indsats.

Håndboldforeninger i hele landet har kæmpet bravt for at bevare klubfællesskabet gennem corona-krisen, og det har medført alt fra alternative online- og udendørstræninger til kreative arrangementer gennem de sociale medier.

Det store arbejde og - især - de mange kreative løsninger blev derfor helt naturligt temaet til Årets Håndboldforening 2021, og Dansk Håndbold Forbund og prisens sponsor Tress har modtaget mange gode indstillinger, der tydeligt viser håndboldforeningernes store kreativitet i en svær tid.

Særligt kreative, ihærdige og alsidige var de i Vamdrup IF Håndbold, og derfor kunne de lade sig kåre som vinder af Årets Håndboldforening 2021 til Håndboldens Dag. Her fik de overrakt et gavekort på 20.000 til sportudstyr fra Tress, blomster, en Othellolagkage og anerkendende ord.

”Vamdrup IF Håndbold har haft en alsidig og kreativ indsats med både virtuelle og fysiske aktiviteter, så deres medlemmer har kunne være sammen hver for sig. Deres indsats er nået helt ud til medlemmer og samtidigt rakt ud til lokalmiljøet i Vamdrup med eksempelvis O-løb i for hele byen eller VM-tips på Facebook,” fortæller Betina Lyng Bjerre, der er formand for bredde- og udviklingsudvalget i Dansk Håndbold Forbund. Hun fortsætter:

”Deres indstilling viser, at trænere og ledere har haft en essentiel plads i at lykkedes med at bevare fællesskabet. De er rygraden i dansk håndbold, og der skal lyde en stor tak for engagementet, indsatsen og kreativiteten i en svær og anderledes tid.”

Fællesskabet får endnu mere spilletid

I Vamdrup IF Håndbold endte fællesskabet i centrum, da myndighederne gjorde det forbudt at mødes til håndbold. Det krævede nogle særdeles kreative tanker at løfte et fællesskab på tværs af årgange og kasketter og uden håndbold og fysisk kontakt. Men selvom corona-krisen heldigvis ser ud til at være slut håndboldmæssigt, så er de ikke færdige med at dyrke fællesskabet, fortæller Morten Langved, der er børnetræner og bestyrelsesmedlem i Vamdrup IF Håndbold:

”Vi har besluttet, at den her sæson skal være i fællesskabets tegn. Vi har heldigvis en stor flok, som brænder for vores fællesskab, og de er tilbage i klubben. Men vi har også en ekstra opgave nu i at få de sidste op af sofaen og tilbage til fællesskabet,” siger Morten Langvad.

Det er dog ikke alene fællesskabet, Morten Langvad og resten af Vamdrup IF Håndbold har (haft) fokus på. De har også brugt tiden på at starte nye skoleforløb op, som åbner deres forening over for nye børn og unge. Så trods vanskelige kår har den sydøstjyske håndboldklub fået det bedste ud af det og holdt liv i et i forvejen stærkt fællesskab.

Dansk Håndbold Forbund håber, at Vamdrup IF Håndbolds initiativer og indgangsvinkel kan være en inspiration til fremtidige projekter og til andre foreninger i hele Danmark.

Stort tillykke skal lyde på vegne af Dansk Håndbold Forbund og Tress.

Vælg forbund

Luk