Partnere
Del

Nikolaj Jacobsen: Montenegro er bedre end resultaterne viser

For første gang siden VM-titlen kom i hus skal herrelandsholdet i denne uge i aktion. Først blev der spillet en kamp på udebane mod Montenegro i onsdags, som vi desværre ikke kender resultatet af ved deadline på dette kampprogram. Nu står den på returkamp her i Royal Arena, og landstræner Nikolaj Jacobsen forsøger i denne tekst at sætte nogle ord på den lidt ukendte størrelse fra Balkan og ikke mindst hans egne verdensmestre.

”Vi har som vanligt ikke ret meget træningstid sammen. Vi samledes først i mandags, hvor det kun blev til en let træning, da spillerne kommer med en rejse i benene, og for manges vedkommende også har været i sving i Champions League foruden deres ligakampe. Allerede tirsdag tog vi til Podgorica, der blev en lidt længere rejse, da det ikke bare er ligetil at komme derned. Så havde vi kamp onsdag og igen rejsedag torsdag. Så det var reelt først i går, fredag, at vi havde mulighed for at få en træning uden at have en rejse i benene,” indleder Nikolaj Jacobsen.

”Derfor bliver det igen meget den samme stamme, vi også havde med til VM, så vi kan arbejde videre med de aftaler, vi fik på plads i januar. Vi er dog også godt klar over, at vi ikke bare kan køre videre. Det her er en helt ny opgave, og selvom Montenegro har fået en mindre god start på kvalifikationen, mener jeg ikke, at de er så dårligt et hold, som resultaterne viser.” siger landstræneren.

Nikolaj Jacobsen havde efter lodtrækningen til kvalifikationen en opfattelse af, at Montenegro ville være det næstbedste hold i puljen efter Danmark. Efter en uafgjort mod Færøerne og et nederlag til Ukraine virker det dog ikke umiddelbart sådan. Landstræneren ser dog mange kvaliteter på det montenegrinske hold.

”Det er et hold, der har været med til de seneste tre EM-slutrunder, og det tilsiger jo, at de er blandt Europas 16 bedste hold. Selvom de ikke har fået de point, man måske kunne have forventet, så tror jeg, at de kommer med mere modstand, end folk regner med. Specielt når vi møder dem i Montenegro. Det er aldrig nemt at spille på Balkan, hvor der altid er god stemning og stort tryk fra tribunerne,” forklarer Jacobsen, inden han fortæller lidt nærmere selve holdet og de spillere, vi kan forvente at møde:

”Der er ingen tvivl om, at de lider under, at Vuko Borozan fra Vardar ikke er med. De har dog flere gode spillere, hvor Vasko Ševaljević er en dygtig playmaker, og Stefan Čavor gør det rigtig godt i Wetzlar og på højre back på landsholdet, hvor han blandt andet konkurrerer med Vladan Lipovina, som spiller hos mig i Rhein-Neckar. Og så har de ikke mindst en fremragende målmand i Nebojša Simić, der til dagligt står i Melsungen.” siger Nikolaj Jacobsen om aftenens modstander.

Danmark står i den situation, at har man vundet onsdagens udekamp i Podgorica (spillet efter redaktionens deadline), kan man sikre sig kvalifikationen til januars europamesterskab i Sverige med en sejr hjemme i aftenens kamp. Og landstræneren forsøger da heller ikke at pakke noget ind:

”Som verdensmestre er Montenegro selvfølgelig et hold vi skal slå. Og det er også helt klart min forventning, at vi gør.” slutter Nikolaj Jacobsen.

Skulle det gå, som landstræneren forventer, venter en EM-slutrunde på næsten-hjemmebane i Malmø, hvor Danmark skal spille såvel indledende runde som eventuel mellemrunde, inden mesterskabet afgøres i en finaleweekend i den svenske hovedstad Stockholm.

TILBAGE TIL FORSIDEN

Vælg forbund

Luk