Partnere
Del

En hyldest til de frivillige

Frivillige hænder er en af dansk håndbolds grundsten. Derfor er det også foreningerne, der får glæde af overskuddet, når Dansk Håndbold Forbund afvikler mesterskaber og landskampe. 

De frivilliges arbejde ude i foreningerne er mange gange afgørende for at få hjulene til at køre rundt og sikre de fremtidige danske håndboldtalenter. Samtidigt er de med til at skabe en kultur og et fællesskab, som giver tryghed og danner nogle rammer, som udvikler ikke kun håndbolden men også dem, der dyrker sporten.

”Mange af de spillere vi ser optræde på landsholdet i dag, er jo stort set alle startet ude i foreningerne, hvor frivillige trænere og ledere omkring klubberne har lært dem at kaste, score mål, forsvare og motiveret dem til at dyrke sporten. Det er derfor vigtigt, at vi husker at anderkende deres store arbejde i foreningerne og ikke glemmer, at disse mennesker er med til at udvikle sporten og de landshold, vi har i Danmark," fortæller Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund.”

De frivillige driver kampe og mesterskaber

Det er dog ikke kun ude i foreningerne, at de frivillige er guld værd. Når landsholdsspillerne løber ind på banen til danske landskampe og slutrunder, er det også her en stor indsats fra foreningernes frivillige, som er med til at danne kulisserne til kampene.

”De frivillige er en del af fundamentet til både mesterskaber og landskampe og en af hovedårsagerne til, at vi kan give vores fans en stor oplevelse og samtidig generere overskud på kampe og mesterskaber. Derfor øremærker vi også overskuddet fra mesterskaber til breddeaktiviteter, så vi sikrer, at pengene kommer ud at arbejde, hvor det er til gavn for foreningerne,” siger Henrik M. Jacobsen, der er direktør i Dansk Håndbold Forbund.

Stor interesse for det frivillige arbejde

Under den seneste slutrunde på dansk grund i 2015 oplevede Dansk Håndbold Forbund en kæmpe interesse for mesterskabet, hvor man havde hele 1.200 frivillige i gang. Blandt dem var 'super-fan' Anne Pedersen, som har været frivillig i Dansk Håndbold Forbund siden 2012.

”Jeg er frivillig, fordi jeg elsker håndbold, og fordi arbejdet med kampene og mesterskaberne giver en masse unikke oplevelser. Samtidigt har jeg fået et rigtig godt netværk gennem det frivillige arbejde og mødt mange søde mennesker fra DHF. Sidst men ikke mindst er jeg rigtig stolt af at kunne bidrage til den dejlige stemning, som man oplever under kampene,” fortæller Anne Pedersen.

TILBAGE TIL OVERSIGT

Vælg forbund

Luk