Partnere
Del

Det bliver i partnerfamilien

Dansk Håndbold Forbunds generalsekretær kunne med stor glæde levere et historisk klenodie tilbage til Julemærkehjemmene, som DHF har støttet siden 2012.

At æblet ikke falder langt fra stammen, måtte generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen, sande, da han en varm sommerdag var i færd med at rydde op i gemmerne.

Her faldt han nemlig over en hædersgave i form af en billedbog fra Julemærkehjemmene som hans oldefar, Viggo Christensen, overborgmester i København, havde modtaget for sit store arbejde i organisationen, som han var formand for i årene 1927-1957.

Efter at have bladret billedbogen igennem valgte Morten Stig Christensen at kontakte Julemærkefonden for at donere det historiske klenodie tilbage, hvor det hørte hjemme og havde mest værdi. Det skete under DHF’s partnerevent i Aarhus og bragte stor glæde i organisationen, der til dagligt hjælper udsatte børn og unge.

”Vi er naturligvis rigtig glade og stolte af, at vi har fået dette lille stykke historie hjem til Julemærkehjemmene, hvor det kan stå til skue og give et unikt indblik i fortiden for nuværende og fremtidige medarbejdere og unge,” siger direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen, og fortsætter:

”Samtidig kan vi i højere grad hylde og illustrere historien om Viggo, som arbejdede hårdt for danske børns vel og sad i et utal af bestyrelser for foreninger, der tog sig af dette, heriblandt vores.” fortæller Søren Ravn Jensen.

Viggo Christensen kom i 1925 ind i Julemærkefonden, hvor han i 1927 afløste julemærkets "opfinder" postekspedient og senere postmester Einar Holbøll på formandsposten. Her sad han frem til 1957 og var med til at skabe et hjem for landets underernærede børn, som dengang var Julemærkehjemmenes store fokus. Efter hans død i 1967 hængte Julemærket i Hobro en mindetavle op til ære for den tidligere formand med skriften:

Til minde om overborgmester Viggo Christensens formandstid 1927-1957 plantede Julemærkehjemmet træet / Du skal plante et træ / Du skal gøre en gerning naar du gaar i knæ / En ting der skal vare og være til lykke og læ / Du skal aabne dit jeg / Du skal blive eet eneste trin paa en videre vej / Du skal være et led i en lod som naar ud over dig / Du skal blomstre og dræ / Dine frugter skal mætte om saa kun i det simpleste kræ / Du har del i en fremtid / For den skal du plante et træ // Piet Hein.

”Udover at være utrolig stolt over at have haft en oldefar, der lagde så meget arbejde i danske børns ve og vel, så synes jeg, at det er et lidt sjovt sammentræf, at han engagerede sig for en sag, som vi i DHF også har valgt at støtte. Samtidig kan man kun give en kæmpe stor cadeau for det store arbejde som Julemærkehjemmene har gjort for udsatte børn i flere generationer, og som de udfører den dag i dag,” slutter Morten Stig Christensen.

DHF, Håndboldspillerforeningen og landsholdsspillerne har siden 2012 støttet Julemærkefonden, som i dag har fem Julemærkehjem, der hjælper børn som kæmper med ’mistrivsel’. Mange har det svært i skolen, bliver mobbet, har alvorlige selvværdsproblemer og isolerer sig.

Hjemmene modtager hvert år cirka 1.000 børn i alderen 7-14 år, som alle får et ophold på 10 uger. Opholdet er gratis for børnene, da det bliver finansieret via salg af julemærker og donationer fra private personer, virksomheder og fonde. Julemærkehjemmene modtager kun 4,7% i offentlig støtte.

Ønsker du at støtte Julemærkehjemmene og deres hjælpearbejde for udsatte børn i Danmark, kan du i november og december købe årets Julemærke.

Vælg forbund

Luk